Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez boli, bez straha

Bojite se zubara? Ovu spravu ćete obožavati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobra vijest za sve one koji se boje odlaska kod zubara. Znanstvenici su napravili spravu, koja bezbolno rješava problem karijesa.

Radi se o takozvanoj plazma četkici, koja u manje od 30 sekundi uništava bakterijske naslage na stijenci zuba i mijenja površinu zuba tako da plombe bolje sjedaju teško otpadaju sa zuba, prenosi Gizmodo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesebično pomagale Studentice u dalekom Zanzibaru: ''Prvo nas je malo bilo strah'' Slika nije dostupna Strašno Zubari HIV-om ugrozili tisuće Australaca

Osim što su znanstvenici sa Sveučilišta Missouri eliminirali bol svojim novim izumom, istaknuli su i kako je njihova plazma četkica i ekonomski isplativa, jer će uštedjeti na procesu stavljanja plombi pacijentima.

Plombe koje se stavljaju nakon uporabe plazma četkice, 60 posto duže traju i bolje prianjaju na zub. To ne ide samo na korist pacijentu, već isto tako i zubarima, kao i osiguravajućim društvima.

Iduće godine ta bi naprava trebala krenuti u testiranje na ljudima, a očekuje se da je odobri i američki FDA. Ukoliko sve pođe po tom planu, 2013. godine i pacijenti će osjetiti veliko olakšanje. Pogledajte video u kojem je demonstriran rad plazma četkice.

“Painless ” Plasma Brush Is Becoming Realistic In Dentistry, MU Engineers Say from MU News Bureau on Vimeo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene