Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilje šećera

Gazirano piće na dan za 27 posto pospješuje debljinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako zdravstvene institucije već dulje vrijeme sumnjaju na povezanost između konzumacije bezalkoholnih gaziranih pića i debljine tek je nedavno objavljenja prva studija koja tu sumnju i potvrđuje.

Temeljeno na ispitivanju više od 40 000 ljudi znanstvenici su otkrili da odrasle osobe koje svaki dan popiju barem jedno gazirano piće imaju za 27 posto veći rizik od pretilosti u usporedbi sa osobama koje ne konzumiraju takve napitke, bez obzira na prihode i etničku pripadnost, pišu Vitamini.hr.

Pročitajte i ovo Coca-Cola zgrada čekaju se odgovori Coca-Cola se oglasila drugi put danas: "U potpunosti razumijemo uznemirenost..." Coca-Cola zgrada Postoji sumnja Inspektorat zbog trovanja zabranio daljnju prodaju sumnjivih pića i naredio povlačenje!

Znanstvenici ističu da se bezalkoholna gazirana pića ispijaju kao da su voda, no za razliku od vode ona sadrže obilje šećera i kalorija. Osobito zabrinjavaju podaci da čak 41 posto američke djece odnosno 62 posto adolescenata popije svakodnevno barem jedno bezalkoholno gazirano piće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene