Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako zdravstvene institucije već dulje vrijeme sumnjaju na povezanost između konzumacije bezalkoholnih gaziranih pića i debljine tek je nedavno objavljenja prva studija koja tu sumnju i potvrđuje.


Temeljeno na ispitivanju više od 40 000 ljudi znanstvenici su otkrili da odrasle osobe koje svaki dan popiju barem jedno gazirano piće imaju za 27 posto veći rizik od pretilosti u usporedbi sa osobama koje ne konzumiraju takve napitke, bez obzira na prihode i etničku pripadnost, pišu Vitamini.hr.

Vezani članci Piće (Foto: boredpanda.com) - 17 Na Twitteru se pohvalili najgorim načinom držanja pića, ima vrlo uznemirujućih Jesi li za piće? (Foto: thechive.com) "Mala, jesi li za piće?": Pronašli smo pića koja su gora čak i od ovog uleta

Znanstvenici ističu da se bezalkoholna gazirana pića ispijaju kao da su voda, no za razliku od vode ona sadrže obilje šećera i kalorija. Osobito zabrinjavaju podaci da čak 41 posto američke djece odnosno 62 posto adolescenata popije svakodnevno barem jedno bezalkoholno gazirano piće.