U studiji je sudjelovalo 94 pretilih žena koje su bile podijeljenje u skupinu sa niskim odnosno visokim unosom ugljikohidrata za doručak.
Iako je u početku skupina sa niskim unosom ugljikohidrata pokazala veći gubitak kilograma, dugoročno je skupina žena sa visokim unosom ugljikohidrata skinula više kilograma. Štoviše, u toj se skupini izgubljeni kilogrami nisu vratili.
Autori studije smatraju da se ugljikohidrati lako iskorištavaju u organizmu i stoga ne uzrokuju debljanje. Također, vjeruje se da hrana bogata ugljikohidratima smanjuje želju za slatkim.
Najčitanije
-
Bolno suočavanje
Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: "Reci mi gdje su njegove kosti! Pred mojim očima si ga odveo!"
-
Iz minute u minutu
Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra
-
Donosi Provjereno
Na adresu stigla iskaznica za dijete koja je šokirala roditelje: "Mene je toliko zgrozilo. S kojim pravom?"