Ova žena nakon godina esktremnih dijeta sada teži samo 25 kilograma, a javljaju joj se djevojke koje žele biti poput nje. Zato je odlučila ispričati svoju priču i upozoriti svih na opaku bolest - anoreksiju.


Iako bi na svoju visinu od 1,72 m trebala imati minimalno 57 kilograma, ona ima duplo manje. 39-godišnja Valeria Levitin s anoreksijom se bori još od kada je bila tinejdžerica. Tijekom njenog odrastanja, njena se majka bojala da će joj kći postati pretila, poput drugih rođaka. Često ju je vagala kako bi se uvjerila da se nije udebljala, a na dijetama je bila još od djetinjstva.

Vezani članci Stockholm Diet Adrian je poslušao ovaj neobični savjet i izgubio dodatnih 21 kg! Adele Uhvaćena u rijetkom pojavljivanju: Najnovije fotografije pokazuju rezultate drastične dijete pjevačice

Preselivši se u novu školu, željela se svidjeti novim kolegama, pa je još postrožila svoju dijetu. Iz svoje je prehrane u potpunosti izbacila šećer i ugljikohidrate. Zbog toga što godinama nije jela određenu hranu, njeno je tijelo sada odbija i ne može je probaviti. Kruh nije jela toliko dugo da je zaboravila kakva je okusa, piše Daily Mail.

>> 'Kćer mi je zbog anoreksije na rubu. Kao i 90 posto oboljelih u Hrvatskoj ovisi o Božjoj volji'

Ono što ju je potaknulo da ispriča svoju priču su pisma i e-mailovi koji dobiva. Naime, javljaju joj se mlade djevojke koje žele kopirati njen kosturski izgled. The Sunu je ispričala: 'Dobila sam e-mailove mladih djevojaka koje žele da ih naučim kako da budu poput mene. Sva pisma koja sam dobila su od žena, uglavnom u dvadesetima, koje u meni vide inspiraciju'. S obzirom da se s ovom bolešću bori godinama, želi spriječiti druge ljude da dožive sudbinu poput njene. Kaže da ne želi učiti mlade djevojke kako da umru. Zbog anoreksije se osjeća 'usamljeno, neprivlačno i odbojno ljudima koji je okružuju'. U vezi nije bila 10 godina.

Danas Valeria uzima dodatke prehrani kako bi spriječila padove i zadobivanje modrica. Smatra da bi joj povratak u rodnu Moskvu mogao pomoći da se osjeća bolje te da je pravi problem kod nje 'nedostatak sklada između duše i tijela'.
'Želim se suprotstaviti anoreksiji. Nikad nisam odustala ni od čega u životu, pa neću ni sad od ovoga'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook