Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranije postaju i seksualno aktivne

Djevojčice u pubertet ulaze prije desete godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadnja generacija djevojčica ušla je u pubertet prije navršene desete godine, tvrde znanstvenici. Zabrinjava činjenica da zbog toga one sve ranije postaju i seksualno aktivne.

Znanstvenici Sveučilišne bolnice u Kopenhagenu došli su do podataka da se djevojčicama u prosjeku grudi počinju razvijati s devet godina i deset mjeseci. To je godinu dana ranije nego prema podacima dobivenim u istraživanju iz 1991. godine.

Pročitajte i ovo Hrvatska atrakcija u Kopenhagenu - 1 Veliko proširenje Hrvatska atrakcija u centru Kopenhagena: "Prekrasan, nov i zabavan..." Pucnjava u trgovačkom centru - 3 KAOS u Kopenhagenu Nekoliko mrtvih u pucnjavi u trgovačkom centru: "Mislili smo da je riječ o pljački, ali pucao je u ljude, ne u strop ili pod"

Smatra se da je glavni uzrok nezdravi način života te izloženost kemikalijama u hrani, iako se razlozi još uvijek istražuju. Istraživanje je provedeno u Danskoj 2006. godine, piše Telegraph, no može se primjeniti i na ostatak razvijenog svijeta.

Znanstvenici smatraju da bi preuranjena izloženost hormonima, posebno estrogenu, mogla također povećati rizik od raka dojke, a povećan je i rizik od srčanih oboljenja. Za prerani ulazak u pubertet jedan od razloga mogla bi biti i činjenica da današnja djeca jedu puno više od prijašnjih generacija, pa su i sve teži, a mnogi i gojazni. U 19. stoljeću djevojčice su u pubertet ulazile u 15 godini života, dok je šezdesetih godina 20. stoljeća međunarodni standard bio s 12 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene