Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pametna četkica

Četkica za zube koja će vam reći jeste li dobro oprali zube, a može vas i tužiti vašem stomatologu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pametna četkica za zube se pomoću 'bluetootha' bežično povezuje s vašim smartphoneom te na njega šalje obavijest o tome koliko ste dobro oprali zube.

Na svoj mobilni uređaj možete instalirati aplikaciju koja može pomoći roditeljima da nadziru kako njihova djeca četkaju zube, a rezultat čak može javiti i njihovu zubaru, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imaš pravo, ostvari ga Provjerite koje sve usluge kod zubara možete dobiti na račun HZZO-a: Za jednu besplatnu mnogi ne znaju, misle da je riječ o estetskoj usluzi Slika nije dostupna I to je moguće promijeniti "Zamislite život kada stalno razmišljate smijete li se nasmijati ili ne"

Prati zube moramo baš svi, no ponekad to zaboravimo ili pak nemamo vremena. Međutim, dentalna higijena jedan je od najvažnijih dijelova naše svakodnevice, a nova četkica trebala bi nam pranje zubi učiniti zabavnijim.

Prateća aplikacija na smartphoneu nadzire kako perete zube i nagrađuje vas zlatnim zvjezdicama za vaše umijeće četkanja.
Ova četkica mogla bi biti od velike pomoći roditeljima koji moraju tjerati svoju djecu da redovito četkaju zube, a mogla bi i inspirirati svakog korisnika da bolje brine o svojim zubima.

>> Bojite se zubara? Ovu spravu ćete obožavati!

Također, ukoliko zapostavljate brigu o svojim zubima, mobilni će uređaj dojaviti vašem stomatologu da izbjegavate pranje zubi. Na smartphoneu možete pratiti svoj napredak u četkanju, ali znajte kako ova četkica taj posao neće učiniti umjesto vas.

'U današnje vrijeme prosječna osoba četka svoje zube samo 46 sekundi, a vjerojatnost da će ih četkati pune dvije minute veća je ukoliko se koristi običan brojač vremena', rekli su proizvođači četkice.

Kad se stavi u usta, četkica reagira na tjelesni bio-elektricitet te na taj način pokreće brojač vremena. Dobiveni podaci potom se šalju na mobilni uređaj te se automatski ažuriraju i mjeri se napredak u pranju zubi.

Na taj način roditelji i zubari mogu nadzirati rezultate i pomoći djetetu da redovito brine o dentalnoj higijeni. Pametna četkica za zube na tržištu će biti dostupna u studenom, a njezina cijena će iznositi 50 dolara (300 kuna).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene