Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HVALA TI MAMA

Zrnčić Dim: Svi smo motivirani i predstavljat ćemo Hrvatsku na najbolji mogući način

PR
PR
Natko Zrnčić Dim hrvatski je olimpijac koji već četvrti put sudjeluje na Zimskim Olimpijskim igrama, a u PyeongChangu 2018. pripala mu je i čast da nosi hrvatsku zastavu na otvorenju.

Njegov uporan i predan put donio mu je šest postolja u karijeri što ga čini jednim od tri hrvatska skijaša koji je ostvario plasman među prva tri u Svjetskom skijaškom kupu. O Natku i njegovom privatnom životu malo se zna, u rijetkim javnim istupima je izrazito samozatajan.
Velika podrška tijekom karijere profesionalnog skijaša mu je obitelj, otac koji je mu je bio i trener, te sestra i majka. Natko i majka Maja Zrnčić su u Hrvatskoj i zaštitna lica kampanje „Hvala ti mama“ koju globalno provode kompanija Procter&Gamble i Međunarodni olimpijski odbor, a koja odaje priznanje svim majkama vrhunskih sportaša kao i majkama diljem svijeta.

S Natkom smo razgovarali uoči odlaska u PyeongChang.

1. Kakav je osjećaj sudjelovati na Zimskim olimpijskim igrama PyeongChang 2018.?
Jako sam sretan da sam sudionik i ovih Olimpijskih igara, mojih četvrtih. Nadam se da ću rezultatski isto biti zadovoljan nakon nastupa. Pripreme su bile opsežne i naporne, kako meni tako i kolegicama i kolegama.


2. Kakva je atmosfera među hrvatskim sportašima?
Atmosfera je izvrsna. Žao mi je samo zbog naše Lane Zbašnik koja je ozlijeđena i svi joj želimo brz oporavak. Inače mi se svi čine motivirani i vjerujem da ćemo na najbolji način predstavljati Hrvatsku na OI.
 

3. Tko vam je najveća podrška u pripremama za natjecanje?
Najveća podrška mi je uvijek moj trener Bezo, moja obitelj, djevojka, a i Ivica Kostelić mi puno pomaže analizom videa i savjetima.
 

4. Je li s vama netko od obitelji?
Ovoga puta nitko od obitelji nije sa mnom jer su u Zagrebu zbog svojih obaveza. No, kao i inače kad sam na natjecanjima svakodnevno smo u kontaktu. Obitelj mi je velika podrška bez obzira na udaljenost.

5. Skupa s majkom ste dio globalne kampanje „Hvala ti mama“ koju provodi kompanija Procter&Gamble skupa s Međunarodnim olimpijskim odborom. Koliko je majka utjecala na vaš sportski razvoj?
Mama je jako zaslužna za moj napredak u svakom obliku, a u sportskom smislu me je uvijek hrabrila i davala mi vrlo vrijedne savjete kad bih bio u nekoj nedoumici. Ona je inače profesorica hrvatskog jezika i uvijek je inzistirala na obrazovanju, a kao velika ljubiteljica književnosti i danas mi daje savjete o knjigama koje bih trebao pročitati. To možda nema izravne veze sa sportom, ali itekako izgrađuje osobnost.
 

6. Koliko vam znači sudjelovanje u kampanji „Hvala ti mama“?
Jako mi je drago da sam dio te kampanje i da mogu pomoći u osvješćivanju zasluga i važnosti koje majke imaju u našim životima. One su često neprimjetne, ali bez njih ništa ne bi bilo isto. U zadnje vrijeme sve češće izgovaram rečenicu – Hvala ti mama!

7. Ove godine tema kampanje „Hvala ti mama“ je borba protiv predrasuda u sportskom svijetu. Susrećete li se vi kao sportaš s predrasudama koje su upućene vama ili kolegama sportašima?
Predrasude su prisutne i u sportu i dobro je da je tema ovogodišnje kampanje „Hvala ti mama“ baš ta. Kod nas u skijanju je najčešća predrasuda prema skijašima iz nazovimo to, skijaški male zemlje jer se odmah očekuje slabiji rezultat. To naravno nije istina i već smo puno puta dokazali da to nikako ne stoji.
 

9. Kakav plasman očekujete na ZOI PyeongChang 2018.?
Još uvijek je teško prognozirati plasmane jer je konkurencija izrazito jaka. I ja i svi ostali hrvatski sportaši ćemo se potruditi ostvariti što bolji rezultat i na najbolji način predstaviti Hrvatsku na ZOI PyeongChang 2018.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene