Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ogromni nilski konji su jedna od najzastrašujućih životinja na svijetu, koji često odnose ljudske živote u Africi. No, u zoološkom vrtu u Zürichu jedan od 20-ak turista snimio je čudnovatu slučajnost u kojoj su nilski konj i zebra izmjenjivali 'životinjsku nježnost'.


Zebra se nalazila u istom ograđenom prostoru s nilskim konjem i njegovim mladuncem. Velika je životinja otvorila usta i dopustila zebri da joj bude četkica za zube. Čitav proces čišćenja je trajao više od 15 minuta na oduševljenje okupljenih.

Vezani članci Ilustracija Dvojica muškaraca imala su show u slavonskom gradu: Obojica pijana, divljala su po gradu, jedan s konjem, a drugi sa zvučnikom Slika nije dostupna VIDEO: Crnogorskim selom luta odbjegli nilski konj

'Zebri se ništa nije dogodilo. Svi su slikali kao ludi i govorili jedni drugima kako je to 'preslatko'. Bilo je lijepo naći se na tom mjestu u tom trenutku', rekao je jedan od ganutih posjetitelja zoološkog vrta.

Iako prosječno visoki tek oko metar i pol, nilski konji mogu doseći težinu od tri i pol tone te ih se smatra trećom najvećom životinjom. Njihova impresivna čeljust promjera većeg od pola metra može se razjapiti i do 150 stupnjeva, a zagriz s više od 820 kilograma može prepoloviti čamac.

Unatoč svojoj zbijenoj pojavi, nilski konj može trčati brže od ljudi. Na kratke udaljenosti može 'ubrzati' i preko 30 kilometara na sat. U vodi su odrasli nilski konji kudikamo sporiji jer ne mogu plivati nego se odguruju.

Poznata kao agresivna, ta je životinja najopasnija kad šiti svoje mlade. Rijetko kada nilski konj ubije drugog nilskog konja, ali su odgovorni za stotine ubijenih ljudi u Africi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju