Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zološki vrt u Australiji

VIDEO: Najmlađi nilski konj u šetnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmlađi nilski konj australskog zološkog vrta u Sydneyju prvi put se pojavio pred znatiželjnim posjetiteljima.

Nilski konj nazvan Kambri, što na nigerijskom jeziku znači 'dopustite mi da se pridružim ovoj obitelji', rođen je 26. lipnja i drugi je potomak majke Petre i oca Timmyja. Kambri, koji  teži 16 kilograma, po prvi put je napustio nastambu i počeo šetati vrtom, na oduševljenje svih okupljenih, piše APTN.

Pročitajte i ovo Konji Svaka čast! Anamarija je radila tri posla da bi spasila konje koji su trebali završiti u klaonici: "Nisam se mogla pomiriti s time" Slika nije dostupna Pobjegao s poplavom VIDEO: Crnogorskim selom luta odbjegli nilski konj

Kambri odlično napreduje, na dan dobije čak 300 grama. Danielle McGill, glasnogovornik zološkog vrta, objasnio je da posjetitelji trebaju biti strpljivi pri posjetu ovom mladunčetu. 'Kambri je vrlo mlada i svi koji je žele vidjeti moraju biti strpljivi jer je veoma sramežljiva. Voli puno spavati i zapravo će se rijetko moći vidjeti u šetnji, to će biti samo kratki periodi tijekom ranog jutra', objasnio je glasnogovornik vrta. Kada Kambri naraste, postat će dijelom Australskog Breeding Programma, koji radi na spašavanju ugroženih vrsta. Vjeruje se da danas u divljini obitava manje od tri tisuće nilskih konja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene