Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na pašnjaku

Oborili rekord u ljudskom dominu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 10.000 kineskih učenika poredalo se u na pašnjaku u pokrajini Unutarnjoj Mongoliji i oborilo Guinnessov rekord u najdužem ljudskom domino lancu.

Točno 10.267 učenika sudjelovalo je u tom događaju održanom tijekom festivala Naadam u gradu Ordosu u kineskoj pokrajini Unutarnjoj Mongoliji, prenose lokalni mediji. Padanje ljudskih 'lego kocaka' trajalo je više od sat vremena i Guinnessovi suci, koji su mu osobno nazočili, prihvatili su ga kao novi rekord.

Pročitajte i ovo Bicikli - 5 Djeca oduševljena Rekreacija za sve: Općina svim učenicima trećih razreda poklonila bicikle Ilustracija djece u školskim klupama javno savjetovanje Objavljen prijedlog kalendara za sljedeću školsku godinu: Nastavnici su nezadovoljni, evo što predlažu

Taj je pothvat bio dijelom akcije 'Zagrli prirodu, poljubi pašnjake' kojemu je cilj potaknuti tjelesnu aktivnost i zaštitu okoliša. Učenici su oborili raniji rekord koji je 2000. postavilo 9.234 učenika iz Singapura. Na godišnjem festivalu Naadam odvijaju se natjecanja u hrvanju, gađanju lukom i strijelom, konjske utrke i drugi sportovi. Krajem ljeta održava se na nekoliko mjesta u Unutarnjoj Mongoliji, kao i u susjednoj Mongoliji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene