Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 10.000 kineskih učenika poredalo se u na pašnjaku u pokrajini Unutarnjoj Mongoliji i oborilo Guinnessov rekord u najdužem ljudskom domino lancu.


Točno 10.267 učenika sudjelovalo je u tom događaju održanom tijekom festivala Naadam u gradu Ordosu u kineskoj pokrajini Unutarnjoj Mongoliji, prenose lokalni mediji. Padanje ljudskih 'lego kocaka' trajalo je više od sat vremena i Guinnessovi suci, koji su mu osobno nazočili, prihvatili su ga kao novi rekord.

Vezani članci Minijaturna maska Županija tvrdi da nema veze s minijaturnim maskama, roditelji u šoku: "Ne mogu se ni povući iznad nosa. Smijali smo se, kaj ćemo" Obrtnička zanimanja polako izumiru - 4 Čeka li nas veliki problem kojeg još nismo ni svjesni? "Djecu danas mahom zanima brza zarada..."

Taj je pothvat bio dijelom akcije 'Zagrli prirodu, poljubi pašnjake' kojemu je cilj potaknuti tjelesnu aktivnost i zaštitu okoliša. Učenici su oborili raniji rekord koji je 2000. postavilo 9.234 učenika iz Singapura. Na godišnjem festivalu Naadam odvijaju se natjecanja u hrvanju, gađanju lukom i strijelom, konjske utrke i drugi sportovi. Krajem ljeta održava se na nekoliko mjesta u Unutarnjoj Mongoliji, kao i u susjednoj Mongoliji. (Hina)