Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Japancima vruće

VIDEO: Toplotni udar i u rujnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanci žive s temperaturama iznad 35 stupnjeva već 50 dana, a meteorolozi kažu da je ovo najtoplije ljeto do sada.

Nije uobičajeno vidjeti besprijekorne Japance kako se polugoli izležavaju na klupama u parku, ali zbog visokih temperatura počeli su skidati odjeću i tražiti rashlađenje. U toj zemlji traje najtoplije ljeto od kada se vodi evidencija o temperaturama 1898. godine, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osjećaj kao da je 52,5 °C El Niño ubija! Crveno upozorenje izdano je za gotovo 3000 mjesta i gradova, temperature su nepodnošljive Slika nije dostupna Toplinski udar joj oštetio mozak Djevojčica koju su roditelji ostavili u automobilu prevezena u Poljsku

'Veoma je vruće', rekao je 55-godišnji stanovnik Tokija. Već 50 dana ondje traje toplinski udar, a predviđa se da će trajati i dobar dio rujna. 'Inače u rujnu zahladi, ali ove je godine još uvijek vruće', rekao je 19-godišnji Yoshiaki Kobayashi. Japanska meteorološka agencija priopćila je kako su prosječne temperature od lipnja do kolovoza ove godine porasle za 1,6 stupnja.

Zbog visokih temperaturi umrlo je 500 ljudi , a u bolnici s poteškoćama završilo 46.728 osoba. 'Već 113 godina Japan mjeri temperature i ovo je najtoplije ljeto od tada. Temperature se naime ovih dana penju i iznad 35 stupnjeva.

Kako se rashlađuju Japanci možete pogledati u priloženom videu.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene