Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U samo mjesec dana

VIDEO Sjeverni pol postao JEZERCE!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverni pol u mjesec dana pretvorio se u rastopljeno jezerce.

Sa stranica North Pole Environmental Observatory stiže zanimljiv video. Njihova kamera na Sjevernom polu zabilježila je unazad mjesec dana smanjenje ledenog pokrova i pretvaranje u jezerce.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teritorijalne tenzije sa svih strana Posljednji "djevičanski teritorij": Je li ovo sljedeća svjetska bojišnica? Slika nije dostupna Rusi već trljaju ruke Arktik stigao na Putinov meni: "Otapanje leda je gospodarski korisno"

Cijeli događaj odvijao se od 30. lipnja do 25.srpnja, no nije toliko dramatičan, ističu istraživači. U travnju je naime zabilježen najveći snježni pokrivač u povijesti mjerenja na Arktiku, ali su već u svibnju temperature bile rekordno visoke, otopivši gotovo polovicu snježnog pokrivača. 

>>Slovenac preletio Sjeverni pol ultralakom letjelicom

U srpnju su zabilježene temperature više za 1-3 stupnja Celzijeva od uobičajenih, što je dovelo do naglog topljenja snijega. Tako je Sjeverni pol postao malo jezerce, no topljenje je zabilježeno samo na polu, a ne i na cijeloj ledenoj kapi.

Iako je jezerce plitko i čini ga rastopljeni led, to je ipak jezerce. U videu pogledajte kako se Sjeverni pol otopio u svega mjesec dana!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene