Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kad je napravljen super-toranj Burj Khalifa u Dubaiju, svi su ostali zapanjeni. No, koliko visoko građevina mora biti u zrak, da bi i visina postala previše? Možda čitavu milju u zrak, odnosno više od 1,6 kilometara?


Vezani članci Slika nije dostupna Saudijske vlasti u Meki rastjerale prosvjednike protiv Asada Slika nije dostupna Ranjeni jemenski predsjednik u S. Arabiji na liječenju

Naime, toliko će iznositi visina ultra visokog novog tornja u gradu Jeddahu u Saudijskoj Arabiji, Kingdom Towera, koji je dobio zeleno svijetlo za izgradnju. Dizajn tornja napravio je Adrian Smith, a princ Al Waleed Bin Talal, šef Kingdom Holding Companyja, dao je svoj blagoslov za ostvarenje tog suludo ambicioznog projekta.

Ne treba niti dvojiti kako će to biti apsolutni visinski rekorder, koji će trenutnog rekordera Burj Khalifu premašiti čak dvostruko po visini. Osim što će dotaknuti sama nebesa, taj će toranj imati 12 milijuna kubičnih metara prostora, četiri rezidencijalna sektora, sektor za urede, a sam vrh će biti rezerviran za proizvodnju energije iz alternativnih izvora.

Predviđa se kako će čitav projekt koštati nevjerojatnih 30 milijardi dolara. Vožnja liftom od prizemlja do vrha trajat će punih 12 minuta!

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju