Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visok preko 1,6 kilometara

VIDEO: Saudijci grade toranj 'do neba'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad je napravljen super-toranj Burj Khalifa u Dubaiju, svi su ostali zapanjeni. No, koliko visoko građevina mora biti u zrak, da bi i visina postala previše? Možda čitavu milju u zrak, odnosno više od 1,6 kilometara?

Pročitajte i ovo Toranj - 1 Rajski, ali bespravni vidikovac Sagradio toranj iz snova od 34 metra, no on se upravo ruši: "Osjećao sam se kao da sam u raju" Slika nije dostupna 'Nema političkih aktivnosti' Saudijske vlasti u Meki rastjerale prosvjednike protiv Asada

Naime, toliko će iznositi visina ultra visokog novog tornja u gradu Jeddahu u Saudijskoj Arabiji, Kingdom Towera, koji je dobio zeleno svijetlo za izgradnju. Dizajn tornja napravio je Adrian Smith, a princ Al Waleed Bin Talal, šef Kingdom Holding Companyja, dao je svoj blagoslov za ostvarenje tog suludo ambicioznog projekta.

Ne treba niti dvojiti kako će to biti apsolutni visinski rekorder, koji će trenutnog rekordera Burj Khalifu premašiti čak dvostruko po visini. Osim što će dotaknuti sama nebesa, taj će toranj imati 12 milijuna kubičnih metara prostora, četiri rezidencijalna sektora, sektor za urede, a sam vrh će biti rezerviran za proizvodnju energije iz alternativnih izvora.

Predviđa se kako će čitav projekt koštati nevjerojatnih 30 milijardi dolara. Vožnja liftom od prizemlja do vrha trajat će punih 12 minuta!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene