Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro došao!

VIDEO Revolucija u auto industriji: Auto koji se sam čisti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavljen je automobil na kojem ne ostavlja prljavština ma koliko god se vi trudili, premazan je bojom koja uz pomoć super hidrofobnih i oleofilnih premaza za zaštitu, odbija vodu i ulje.

Automobilska kompanija Nissan osmislila je auto koji odbija prljavu vodu s površine auta. Riječ je o novitetu kojeg uvode, a  to je premaz boje na vozilu koji uz pomoć super hidrofobnih i oleofilnih premaza za zaštitu, odbijaju vodu i ulje, tako da se prljava voda ne zadržava na autu niti ju je potrebno isprati, prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo Carlos Ghosn (Foto: AFP) USPON I PAD VELIKOG BOSSA Zvali su ga "ubojicom troškova", divio mu se cijeli svijet, a sada je završio iza rešetaka Carlos Ghosn (Foto: AFP) Carlos Ghosn Uhićen šef Nissana: Osumnjičen za niz malverzacija i izvlačenje tvrtkina novca

Novitet koji je kupljen od kompanije UltraTech International Inc., još uvijek je u testiranju kako bi otkrio koliko je zapravo učinkovit pod utjecajem različitih uvjeta kao što su kiša, led i slično. Ukoliko se pokaže izvedivom, tehnologija premazivanja dovela bi do prave revolucije u automobilskoj industriji.

Vozio 222km/h i zaradio kaznu od 2 tisuće kuna!

Pogledajte u VIDEU ovaj najnoviji izum koji će nam svima na neki način pomoći, barem što se tiče uštede vremena kojeg bi potrošili na pranje automobila. Desna strana automobila prikazanog u videu premazana je 'specijalnim premazom' koji odbija prljavštinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene