Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Luksuzni kruzer s više od 400 gay putnika, isplovio je iz luke u Šangaju, na svoje prvo krstarenje, s početnom točkom u Kini.


Kruzer s pet zvjezdica, nazvan Azamara Quest, opremljen je s najboljim restoranima, spavaćim odajama s punom opremom, kao i bazenom, spaom, kinom te teretanom. Cijena karte na luksuznom kruzeru, rezerviranom samo za gay populaciju, iznosi 1,999 dolara za normalnu kabinu te čak 6,999 dolara za penthouse apartman površine 186 kvadrata, prenosi Reuters.

Vezani članci Vratio se kruzer s našim pomorcima - 2 Hrvatski pomorci nakon dva mjeseca konačno na kopnu: "Zdravi smo, živi, sretni i napokon doma. Puni smo emocija, idemo kućama" U grušku luku uplovio kruzer s pomorcima iz cijelog svijeta - 1 U Dubrovnik uplovio kruzer koji je mjesecima plovio morima zbog koronavirusa

Krstarenje traje 11 dana, od 20. do 30. ožujka, a brod će na tijekom krstarenja pristati i u Južnoj Koreji, nekoliko luka u Japanu, Taipeiju, da bi napokon stigao do Hong Konga, cilja krstarenja. Kina je homoseksualnost smatrala mentalnom bolesti sve do 2001. godine, no i dan danas gay aktiviste kineske vlasti još uvijek uznemiravaju. Unatoč tome, kao i sporadičnim policijskim racijama, Peking i Šangaj imaju veliku gay scenu.