Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška bolest

VIDEO Ne smije na ulicu jer ga običan WiFi može ubiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peter Lloyd (42) iz Cardiffa ne smije koristiti niti jedan električni uređaj ili napravu, ne može se grijati niti na struju ili koristiti žarulje u svojem stanu, jer se odmah razboli.

Lloyd boluje od vrlo rijetkog poremećaja po imenu elektromagnetska hiperosjetljivost (EHS), a prve simptome taj je bivši osobni trener fitnesa otkrio sredinom dvadesetih godina života.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

"Zamaglilo bi mi se u glavi nakon gledanja u zaslon računala i više ne bi mogao razmišljati normalno", rekao je za Daily Mail Lloyd. "Pronašao sam neke članke koji su opisali moje simptome te sam otkrio što sam više mogao o elektromagnetskoj hiperosjetljivosti", dodao je.

Njegovo stanje postupno se pogoršavalo tako da trenutno ne može niti hodati. Povrh toga, prijeti mu izbacivanje na ulicu, jer njegov stanodavac želi da Lloyd grije stan, što ovaj ne može učiniti, jer ne smije korisititi električne grijalica radi opasnosti po zdravlje.

Lloyd se bori za to da ga se premjesti u drvenu kolibu negdje na osami, kako mu se stanje ne bi pogoršalo do krajnjih granica. Gosti mu u stan ulaze tako da sve električne uređaje ostavljaju izvan kuće. On sam ne smije izaći na ulicu, jer bi izlaganje WiFi signalu za njega moglo biti pogubno.

Godine 1994. EHS je prvi put prepoznat kao poremećaj, a Švedska je već 2002. godine priznala taj poremećaj kao tjelesnu nesposobnost kod čovjeka. kanada je to učinila 2007. godine, a Europska unija dvije godine kasnije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene