Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvu posljednjih 100 godina

VIDEO Odlučio pomoći zajednici: Izgradio privatnu zaobilaznicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trebalo mu je dva tjedna da izgradi put dužine 365 metara i širok 5 metara. U to je uložio 190.000 eura.

U mjestu Kelston u Somersetu, glavna je cesta u jednom trenutku zatvorena, a s jedne i druge strane okužena je poljima skoja se protežu sve do planina prema sjeveru Britanije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Eskalacija nasilja SAD i Velika Britanija žestoko napali Jemen, hutisti odmah izveli novi udar Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

VIDEO Umjesto karticom, od sada plaćaju dlanom

Nakon odrona koji je uzrokovao velika oštećenja na cesti još u veljači, šteta nije sanirana, a put je i dalje zatvoren, a vozačima je ponuđen alternativni put kojim se njihovo dosadašnje vrijeme putovanja produžuje za sat vremena.

Kako bi pomogao zajednici, poduzetnik Mike Watts, dosjetio se načina te otvorio prvu privatnu zaobilaznicu, prvu u Britaniji u posljednjih 100 godina, piše The Guardian.

Uložio je svoj novac, a na ulazu na zaobilaznicu, ne bi li ga vratio, postavio je rampe. Cijena za osobni automobil iznosi 2 funte, oko 20kn, dok je cijena za motocikle oko 10 kuna. Za izradu puta dužine 365 metara i širok 5 metara u koji je uložio 190.000 eura trebala su mu samo dva tjedna.

Hrvatski inovatori osvojili 13 odličja u Londonu

Ispričao je da se ideja rodila u lokalnom kafiću kada je čuo sumještanina Johna Dinhama kako govori da se već danima ljudi voze preko njegove njive i da mu to ne smeta.

62-godišnji Mike Watts dobio je ideju te u dogovoru s Dinhamom, uspio napraviti put koji vozačima skraćuje putovanje za gotovo 14 kilometara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene