‘Oasis of the Sea’ dugačak 360 metara najveći je ikad izgrađen kruzer, a upravo je danas isplovio iz luke u kojoj je izgrađen i krenuo na svoje putovanje u Miami.


Najveći kruzer na svijetu, ‘Oasis of the Sea’, započeo je plovidbu prema Miamiju iz finske luke u Truku. 360 metara dug brod, vrijedi gotovo milijardu i pol američkih dolara, a u posjedu je kruzerske kompanije Royal Caribbeana, javlja AP. Svoja kruzerska putovanja trebao bi započeti u Miamiju u prosincu. ‘The Oasis of the Sea’ 40 je puta veći od drugog najvećeg kruzera, ima 16 katova za putnike, čak 2.700 kabina u kojima se može odmarati 6.300 putnika i 2.100 članova posade.

Vezani članci Slika nije dostupna Volkswagen Passat proglašen Europskim automobilom godine Slika nije dostupna Ovo su finalisti za izbor Svjetskog automobila godine 2015.

To je prvi kruzer koji gostima kao sadržaj nudi zabavni park. Dizajnere je za kreaciju Oasisa inspirirao njujorški Central Park, pa je tako lunapark koji se nalazi u centru okružen luksuznim apartmanima. Na kruzeru se gosti mogu okupati u 21 bazenu ili pogledati predstavu u kazalištu sa 750 sjedala. Prije nego otplovi do Floride, 'Oasis of the Sea', stat će u engleskoj luci u Southamptonu gdje će se usavršiti izgled njegova interijera.