Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve snimio kamerom

VIDEO Trenutak kada je ronioca napao morski pas...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dramatičan video snimljen na dubini od oko 20 metara...

Instruktor ronjenja, Jason Dimitri, radio je ono što inače radi, lovio je ribu Lav, roneći u moru nedaleko od zaljeva Frank Sound na Kajmanskom otočju.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Ilustracija Odbio hitnu pomoć Napad opasnog predatora: Surfera ugrizla velika bijela psina

Potraga za nestalim poljskim roniocem

U jednom trenutku, na dubini od oko 20 metara, spazio je mladog morskog psa, koji ga je napao. Morski pas pokušao je ugristi Jasona nekoliko puta, no vješti se je ronioc uspio obraniti, štapom i nogama, a cijelu je borbu snimio svojom kamerom koju je nosio.

Na neke komentare kako je bio u krivolovu, Dimitri je odgovorio 'Želim da bude jasno kako ribu Lav lovim isključivo radi održavanja grebena, jer upravo zbog ove vrste grebenima prijeti uništenje.'

Riba Lav, inače popularna u akvarijima, ima niz otrovnih šiljaka. Iako nije fatalna za čoveka, ubod njezinih šiljaka je veoma bolan te izaziva glavobolje, povraćanje i teškoće u disanju.

VIDEO: Dupin 'napao' ronioca!

'Morski pas se ponašao u skladu sa svojim prirodnim okruženjem. Njemu je urođeno da napada kad je gladan', rekao je Dmitri te dodao kako se planira vratiti na to mjesto, te da će i dalje 'čistiti' grebene od izmiranja, kako bi što duže opstali, da i buduće generacije mogu uživati u njihovoj ljepoti.

'Kajmansko je otočje mjesto na kojem sam naučio roniti i ujedno jedno od najboljih mjesta za ronjenje na svijetu. Preporučio bih svima da odmor provedu ovdje te da uživaju u ljepoti ovih grebena', napisao je Dimitri u komentaru na video.

Kako je taj bliski susret s morskom nemani izgledao, pogledajte u VIDEU!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene