Dramatičan video snimljen na dubini od oko 20 metara...


Instruktor ronjenja, Jason Dimitri, radio je ono što inače radi, lovio je ribu Lav, roneći u moru nedaleko od zaljeva Frank Sound na Kajmanskom otočju.

Potraga za nestalim poljskim roniocem

Vezani članci Očevid na Markovu trgu nakon pucnjave DORH utvrdio: Napad na Markovu trgu u listopadu bio je čin terorizma Napad morskog psa Udarao morskog psa sve dok nije pustio nogu njegove supruge: "Spasio joj je život, zaista je bio nevjerojatan"

U jednom trenutku, na dubini od oko 20 metara, spazio je mladog morskog psa, koji ga je napao. Morski pas pokušao je ugristi Jasona nekoliko puta, no vješti se je ronioc uspio obraniti, štapom i nogama, a cijelu je borbu snimio svojom kamerom koju je nosio.

Na neke komentare kako je bio u krivolovu, Dimitri je odgovorio 'Želim da bude jasno kako ribu Lav lovim isključivo radi održavanja grebena, jer upravo zbog ove vrste grebenima prijeti uništenje.'

Riba Lav, inače popularna u akvarijima, ima niz otrovnih šiljaka. Iako nije fatalna za čoveka, ubod njezinih šiljaka je veoma bolan te izaziva glavobolje, povraćanje i teškoće u disanju.

VIDEO: Dupin 'napao' ronioca!

'Morski pas se ponašao u skladu sa svojim prirodnim okruženjem. Njemu je urođeno da napada kad je gladan', rekao je Dmitri te dodao kako se planira vratiti na to mjesto, te da će i dalje 'čistiti' grebene od izmiranja, kako bi što duže opstali, da i buduće generacije mogu uživati u njihovoj ljepoti.

'Kajmansko je otočje mjesto na kojem sam naučio roniti i ujedno jedno od najboljih mjesta za ronjenje na svijetu. Preporučio bih svima da odmor provedu ovdje te da uživaju u ljepoti ovih grebena', napisao je Dimitri u komentaru na video.

Kako je taj bliski susret s morskom nemani izgledao, pogledajte u VIDEU!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook