Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljiva infografika

VIDEO Kako se Europa mijenjala kroz stoljeća...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 1000 godina pokriva ovaj video koji pokazuje promjene granica diljem Europe. Izuzev nekih nepravilnosti vezanih za, primjerice, Hrvatsku, video je prilično interesantan.

Odvajanje Krima od Ukrajine posljednji je slučaj promjene granica u Europi. No, u usporedbi s onime što se tijekom posljednjih deset stoljeća događalo na europskom tlu, ovo je se čini samo malenim dijelom promjena.

Pročitajte i ovo Snimka napada na ruski vojni brod Vrijedan 65 milijuna dolara VIDEO Ukrajinci tvrde da su potopili ruski ratni brod: Objavljena i snimka napada kod Krima Putovanje Europom (Foto: Getty Images) Poruka iz Bruxellesa ''Izbjegavajte nebitna putovanja'': Europa će dobiti i tamnocrvene zone, one će imati posebna pravila

INFOGRAFIKA Najveći krvnici modernog doba

Ovaj video nastao je koristeći softver Centennia Historical Atlas, a mogu se pratiti promjene u velikim carstvima, ali i u malim zemljama, primjerice Hrvatskoj koja je kroz povijest bila u sastavu brojnih zemalja.

Priznajemo da je infografika vrlo zanimljiva, no nekako ne možemo preći preko činjenice da je prema njoj Hrvatska svoj današnji oblik 'poprimila' tek 2005. godine...

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene