Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akrobacije od kojih zastaje dah

VIDEO Fascinantni manevri na nebu iznad Češke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spretni piloti svojim su akrobacijama u zraku tijekom avio natjecanja pokušali zadiviti publiku u Pragu. Prva tri mjesta odnijeli su francuski piloti Pierre Varloteaux, Olivier Masurel i Francois Levot.

Najbolji svjetski piloti okupili su se u subotu na avio natjecanju u glavnom češkom gradu, Pragu, a u aeroklub Letnanybilo njihove akrobacije došlo je vidjeti 20.000 ljudi, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna" Slika nije dostupna Sve zbog koronavirusa Drastično pao broj noćenja u jednoj od omiljenih turističkih destinacija u Europi

Francuski pilot Pierre Varloteaux aktrobacijama koje je sa svojom letjelicom izveo u zraku bio je ispred kolege Oliviera Masurela koji je osvojio drugo mjesto i Francoisa Levota koji je odvojio treće mjesto.

>> FOTO Ruski piloti 'prizivaju' anđele na nebu

Tijekom kvalifikacijskih letova, piloti su morali izvesti set rutinskih akrobacija, nakon čega su imali 90 sekundi da pokažu vlastite akrobatske manevre.

Tijekom finalne runde natjecanja sami su izabrali svoje manevre i način na koji će zadiviti publiku od 20.000 ljudi koja je znatiželjno promatrala što sve piloti mogu sa svojim letjelicama u zraku.

'Vrlo sam sretan. Ovo je natjecanje prilično zabavno. Okupilo se mnogo ljudi', rekao je pobjednik Pierre Varloteaux.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene