Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjetnost letenja

FOTO Ruski piloti 'prizivaju' anđele na nebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski piloti, pripadnici aero akrobatskog tima 'Ruski vitezovi', imaju jedan zračni manevar, kojim 'prizivaju' anđela na nebu.

Leteći u formaciji i koristeći mamce za obranu od protuzrakoplovnih raketa, tri Ruska viteza izvode manevar kojim iza sebe ostavljaju impresiju anđela na nebu, što gledatelji na aero showu svakako znaju cijeniti.

>> FOTO Upoznajte novi ruski strateški bombarder

Jedan takav manevar izveli su u veljači ove godine u Indiji, tijekom showa Aero India 2013. Iako priloženi video traje gotovo 15 minuta, obratite pažnju na vrijeme snimke između 13:55 i 14:15 minuta.

Ruski vitezovi su tim koji je osnovan 5. travnja 1991. godine u ruskoj zračnoj bazi Kubinka, a sastoji se od šest inačica borbenih zrakoplova tipa Sukhoi Su-27. Isti tim je i prvi koji je nastupio izvan bivšeg Sovjetskog saveza u rujnu 1991. u Velikoj Britaniji.

Zrakoplovi koje tim danas koristi su četiri Su-27Ps i dva Su-27UBs. Pogledaje fotografije koje prenosi English Russia.

Dvije nesreće

Tim je u dosadašnjoj 22-godišnjoj povijesti imao dvije teške nesreće u zraku. Prva se dogodila 12. prosinca 1995. godine prilikom prilaza zračnoj bazi Cam Ranh u Vijetnamu, tijekom oblačnog vremena, kako bi dopunili gorivo. Tri pilota letjela su tad u formaciji i zbog krive interpretacije uputa iz kontrolnog tornja, sva trojica zaletjela su se u planinu.

Drugi incident dogodio se 16. kolovoza 2009. godine pored Moskve, tijekom vježbe zračnih manevara, pri kojoj je poginuo odlikovani pilot zapovjednik, Igor Tkačenko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene