Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stručnjaci su tri godine pratili više od 600 žena koje su pobacile i redovito ih pitali kako se osjećaju zbog te odluke.


Više od 95 posto ispitanica obuhvaćenih najnovijom američkom studijom izjavilo je kako ne žali zbog toga što su obavile pobačaj i vjeruje da su donijele ispravnu odluku.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Zabrana pobačaja mogla bi dovesti do velike smrtnosti' Slika nije dostupna Trudnoća ne zaglupljuje žene, naprotiv

Stručnjaci s medicinskog fakulteta sveučilišta u San Franciscu tri su godine pratili više od 600 žena koje su pobacile i redovito ih pitali kako se osjećaju zbog te odluke.

Ženama, u prosječnoj dobi od 25 godina i različitog rasnog i društvenog podrijetla, postavljana su pitanja poput što ih je navelo na prekid trudnoće, koje je osjećaje to izazvalo i misle li još uvijek da je to bila dobra odluka.

Trudna tinejdžerica u strahu da će je ubiti: 'Nećemo tolerirati to dijete među nama'

"Velika većina žena smatra da je pobačaj bio dobra odluka, i kratkoročno i u razdoblju od tri godine, a intenzitet emocija i učestalost razmišljanja o abortusu s vremenom je padala", zaključila je studija.

Pravo na pobačaj jedna je od najkontroverznijih i visoko ispolitiziranih tema u SAD-u. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook