Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vatrogasac iz američke savezne države Indiane proživio je dan pun uspona i padova. On je naime pokušao čak 100 puta iskočiti padobranom iz zrakoplova u jednom danu.


Polazna točka 34-godišnjeg Joea Frolicka, jučer oko 7.30 sati ujutro po lokalnom vremenu, bio je aerodrom blizu grada Lebanona u Ohiu. Frolick je ovom akcijom htio podići svijest javnosti i novac u borbi protiv stradavanja ljudi od trovanja udisanjem dima u požarima. Njegov zadatak, kako je sam procijenio, trebao je trajati punih 12 sati.

Vezani članci Emir Ekić Postavljanje rekorda: Jedan od najboljih i najiskusnijih hrvatskih padobranaca skočit će 60 puta u jednom danu Slika nije dostupna Legendarni vođa Torcide Žan Ojdanić poginuo pri skoku s padobranom

Zrakoplov i šest padobrana donirala mu je tvrtka koja se profesionalnim padobranstvom, a organizirani su bili i volonteri, koji su mu sklapali padobrane, kako bi ih on u ponovnim skokovima mogao ponovno koristiti, pišu američki mediji. Za taj podvig vježbao je, kako je rekao, čitavo ljeto, a iskakao je i s nešto niže visine od uobičajene, odnosno sa oko 750 metara. Zasad nije poznatto kako je prošao njegov pothvat i da li je uspio.

Posljednji skok, ovaj nepokolebljivi vatrogasac izveo je sinoć oko 20.30 sati po lokalnom vremenu i novinarima odmah potom rekao kako je presretan i oduševljen činjenicom da je uspio ostvariti zacrtanih 100 skokova. Svaka čast!