Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska birokracija

'Umrli ste pa više niste vlasnica dionica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnje klirinško depozitarno društvo pismom su pokojnu Zagrepčanku obavijestili da više nije vlasnica dionica.

'Poštovana gospođo Vujasin! Temeljem rješenja o nasljeđivanju određeni su vaši nasljednici pa vas obavještavamo da, zato što ste umrli, više niste vlasnica dionica. U konkretnom slučaju prenijeli smo vlasništvo dionica na vašeg sina te vas obavještavamo da sada, dvije godine nakon što ste preminuli, niste više vlasnica dionica'.

Pročitajte i ovo Zapečaćen kafić, ilustracija u imotskom Policija uhitila vlasnicu kafića u pidžami i bez obrazloženja kasno navečer: "Imam zapisnik inspekcije da nije bilo kršenja mjera" Slika nije dostupna 'Najslađa stvar ikada' Poruka u boci vraća se vlasnici nakon 21 godinu

Ovako je nekakoizgledala obavijest koju je Središnje klirinško depozitarno društvo (SKDD) poslalo ženi koja je umrla prije dvije godine, piše Jutarnji list. SKDD je tijekom posljednje dvije godine bilo obaviješteno o smrti žene koja je posjedovala i nešto dionica te su one uredno, nakon završene ostavinske rasprave, prebačene na njezine nasljednike, u konkretnom slučaju na sina, poznatog zagrebačkog odvjetnika Zorana Vujasina.

Nakon smrti otkrili da ima još šest dionica

No, kako je prije nekoliko mjeseci ustanovljeno da postoji još nekoliko dionica koje su nastale kao svojevrsni prihod od dionica koje je pokojna žena kupovala za života, SKDD je uredno obavijestio njezina sina da dostavi potrebnu dokumentaciju da bi i nove dionice imale vlasnika.

Uz to su pismo, poslano u ožujku ove godine, uputili i pismo/izvod kojim su pokojnu ženu obavijestili da ima još šest dionica. U obavijesti o stanju i promjenama pokojna je žena dobila novo pismo kojim je obavještavaju da, zato što je umrla, više nije vlasnica dionica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene