Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan Amerikanac iz Colorada tvrdi da je marihuana glavni sakrament njegove vjere te da optužnica zbog posjedovanja, koja je podignuta protiv njega, krši i njegova građanska prava iz američkog Ustava.


Trevor Douglas iz Avona kaže da je pripadnik crkve s Havaja koja se zove THC Ministry (The Hawai'i Cannabis Ministry), a priveden je zbog posjedovanja marihuane nakon što je zaustavljen jer mu je istekla registracija. Kod sebe je imao manju količinu marihuane i lulu.

Vezani članci Kanada: Pronađeni ostaci 215 domorodačke djece - 2 Stravično otkriće u bivšoj školi: Pronađeni ostaci 215 zlostavljane djece, zvjerski mučeno njih 150.000 Cjepivo i novac, ilustracija Žele otvaranje: Ova država nudi više od 100 milijuna dolara ljudima koji se cijepe prije 15. lipnja

Douglas je lokalnim novinama rekao da je njegova religija slična kršćanstvu te da im je 'trava' sveta, baš kao što su to kruh i vino za kršćane. 'Sud me zapravo progoni zbog mojih religijskih uvjerenja', izjavio je za Vail Daily.

Na stranici 'havajske crkve kanabisa' navedeno je da imaju urede u Los Angelesu, u Bozemanu, savezna država Montana te u Boulderu, u Coloradu.

'Mi upotrebljavamo kanabis religijski, a možete i vi', navodi se na stranici 'crkve'. 'Uzgoj i uživanje sakramenata kanabisa je temeljno ljudsko pravo dano od Boga, a štiti ga i Prvi amandman Ustava SAD-a'.

THC Ministry obećaje da 'osigurava legitimnu religijsku obranu od progona svim predanim vjernicima starijima od 21 godine'. 'Uspješna religijska obrana', naravno, ovisi o nekoliko stvari: osim predanosti, marihuana se smije korisiti isklljučivo u privatnim prostorima ili u crkvi, a droga ili 'sakrament' se ne smije prodavati.

Unatoč nesumnjivoj predanosti, Douglas se mora pojaviti na sudu 9. ožujka. I dalje tvrdi da ne smatra da je prekršio bilo kakav zakon. 'Ako je to dio vaše vjere, trebali biste imati zaštitu od progona zbog posjedovanja'.