Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neugodno iznenađenje

'Angažirali' medvjede da čuvaju plantaže marihuane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadski policajci nemalo su se iznenadili kada su ustanovili da ilegalnu plantažu kanabisa na zapadu zemlje čuva najmanje 14 crnih medvjeda, izvijestila je savezna policija.

Policajci vjeruju da su dva proizvođača marihuane, uhićena tijekom njihove akcije, koristila hranu za pse kako bi privukli medvjede na svoje imanje u Britanskoj Kolumbiji te na taj način od nje udaljili potencijalne kradljivce, izjavio je poručnik kanadske savezne policije Fred Mansveld. Nije rijetkost da policajci pronađu zamke ili se susretnu oči u oči s čuvarima ili psima blizu plantaža marihuane, no ovaj put 'čuvari medvjedi' nisu u potpunosti ispunili svoju zadaću.

Pročitajte i ovo Njemačka želi legalizaciju kanabisa - 2 Protiv zabrane Europska velesila kreće u liberalizaciju korištenja i uzgoja kanabisa U Kanadi od danas legalna marihuana (Foto: AFP) 4 stabljike po kućanstvu Kanada legalizirala marihuanu: "Napušavati" se mogu i policajci, ali...

'Ovi su bili vrlo pitomi. Sjedili su i gledali u nas. Štoviše, jedan se mirno popeo na krov policijskog automobila, ondje se malo zadržao i sišao', kazao je Mansveld. Crni medvjedi nisu ugrožena vrsta i u Kanadi ih živi puno. Odrasli obično žive sami. Protuzakonito ih je hraniti. 'Ako se crni medvjed navikne na hranu koju jedu ljudi, obično se na to navikne, postane nesposoban za samostalan život u prirodi, što najčešće završava njegovim ugibanjem', objasnio je Mansveld. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene