Tvrde da su pronašli dokaz o postojanju ovog bića.


Kao što djeca u Velikoj Britaniji odrastaju uz priče o čudovištu iz Loch Nessa, tako japanski mališani znaju sve o Kapi, vodenom čudovištu, liku iz njihovog folklora, obično oslikanom kao čovjekoliko stvorenje prekriveno ljuskama, zelenkastom kožom reptila i s plivajućim kožicama na nogama.

Vezani članci Koronavirus u Japanu Bilježe rekordne brojke novozaraženih, ali njihov premijer opire se uvođenju izvanrednog stanja Dopisivanje na Twitteru, ilustracija Ubojica s Twittera osuđen na smrt: Osam žena i jednog muškarca najprije silovao, a onda ih ubio i raskomadao

Osim toga, Japanci tvrde da su pronašli dokaz o postojanju ovog bića. Kako piše Daily Mail, mumificirani ostaci za koje se tvrdi da pripadaju vodenom demonu Kapi javno su izloženi u gradu Miyazaki.

U japanskoj kulturi, demon Kapa ili 'riječno čudovište' živi u vodi odakle iskače kako bi napadao žene, uvlačio ljude pod vodu i davio ih. Kapa je blizak 'rođak' škotskog Kelpia i finskog Nakkija, kojima roditelji plaše djecu kako se ne bi neoprezno približavala vodi.

Neki vjeruju da je legenda o Kapi zasnovana na liku velikog japanskog guštera (daždevnjaka hanzaki), agresivnog vodozemca koji svojim snažnim čeljustima grabi plijen.


Divovski monstrum oštetio znanstvenicima uređaj kojim su ga otkrili?!

Mumificirani ostaci riječnog čudovišta koji su trenutno izloženi u mjestu Miyazaki na otoku Kyuushuu izgledaju kao ruka i stopalo s plivajućim kožicama. Stopalo je dugačko oko osam, a ruka oko 15 centimetara.
 

Obitelj Miyakonojo Shimazu dobila ih je na poklon 1818. godine, kada je Kapa navodno ubijen na riječnoj obali. Znanstvenici nisu ni potvrdili ni osporili autentičnost ostataka.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook