Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očistili skladišta

U skladištu našli uvojak Napoleonove kose

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvojak kose, navodno odrezan Napoleonu na njegovoj samrtnoj postelji, pronađen je u gradskoj vijećnici u Sydneyju, nakon što je uprava prvi put u 130 godina odlučila očistiti svoja skladišta.

Tanki uvojak svijetlosmeđe kose godinama je bio pohranjen u arhivu zajedno s pismom za koje nitko ne zna kada je i zašto stiglo u sydneyjsku vijećnicu. U njemu Škot po imenu Ned Todd objašnjava da mu je uvojak dala žena, čiji je brat britanski pukovnik William Crockat bio uz Napoleona u njegovu smrtnom času. Znano je da je Napoleonova kosa odrezana nakon njegove smrti, i danas se ti uvojci nalaze na nekoliko mjesta u svijetu, a Crockat je prikazan na poznatoj slici Napoleonove smrti.

Pročitajte i ovo Ilustracija nevrijeme u Sydneyju Udario ih grom: Četiri osobe pronađene bez svijesti, prevezli ih u bolnicu Slika nije dostupna Nadmašio očekivanja Više od 100.000 kuna za uvojak kose Franje Josipa

Puno je tajanstvenije kako je kosa dospjela do Sydneyja, više od 13 tisuća kilometara udaljena od Svete Helene, gdje je francuski car umro. Zaposlenici gradske uprave nemaju pojma kako je pismo dospjelo do Sydneyja, ali stručnjaci smatraju da tako nešto nitko ne bi falsificirao. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene