Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od vlastite tradicije napravili sport

VIDEO: Sport u kojem se pivo koristi kao doping

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Češkoj se ovog vikenda, točnije u subotu održalo međunarodno natjecanje u kotrljanju bačvi, a u njemu je sudjelovalo čak 35 timova iz Češke, Slovačke, Njemačke, Velike Britanije, Litve i Rusije.

Domaćin natjecanja i organizator obiteljska je pivovara Čodovar, koja se nalazi u mjestu Čodova Plana u Zapadnoj Bohemiji, blizu granice s Njemačkom, a radi se o staroj tradiciji u češkim pivovarama, koja je od svakodnevnog napornog posla kotrljanja bačvi s pivom, s vremenom postala zabava za radnike u pivovari.

Pročitajte i ovo Sudar vlaka i kamiona u Češkoj Očevid u tijeku VIDEO Sudar vlaka i kamiona u Češkoj: Jedna osoba poginula, više ozlijeđenih Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

'Ova utrka ima tradiciju još od 1930. godine, a danas je jedino natjecanje te vrste u čitavoj Europi', kazao je Jirži Pavleka, upravitelj i suvlasnik pivovare Chodovar. 'Natjecanje se odvija na stazi dugoj 600 metara, a natjecatelji moraju kotrljati bačve teške 52 kilograma. Rekordno vrijeme prelaska te staze iznosi dvije minute i 26 sekundi, što znači da se radi o uistinu zahtjevnom sportskom događaju', dodao je Pavleka.

Postoje tri vrste skupina timova u natjecanju, a oni se dijele prema isključivo muškim timovima, ženskim te miješanim timovima. 'To možda izgleda kao kratka staza, no vjerujte mi, nije, kazao je kroz smijeh Jan, iz tima 'Pivni Klub', koji je sa svojim partnerom Jiržijem, osvojio muški dio natjecanja. Natjecanje u mješovitim parovima osvojili su Roman i Petra iz tima 'Hostinec pod kastny krelovice'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene