Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neobična zanimanja uslijed recesije veoma su tražena, ali i dobro plaćena. Plašiti ljude, glumiti mrtve, vještice ili dvorske lude, veoma su poželjna zanimanja u Velikoj Britaniji.


Od kad se osjećaju posljedice recesije sve je više prijavljenih za ovakva zanimanja, a nije ni čudo jer su plaće i do 50.000 funti godišnje. Zabavni park koji je tražio vještice za upravu tu plaću, dobio je novu zaposlenicu – agentica za prodaju nekretnina Carole Bohanana postaje Carole Bohanana koja će plašiti posjetitelje svojim 'magičnim vještičjim moćima', piše Metro.

Vezani članci Diplome koje tržište rada ne priznaje (Foto: Dnevnik.hr) I onda se čudimo što mladi odlaze: Studiraju već pet godina, a država njihovo zanimanje ne priznaje Zidari: Plaća 1000 eura, a nema ih! (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Mjesečna plaća iznosi i 1000 eura, ali ovih radnika nema ni za lijek: Mogli bismo ih "uvoziti" i iz Kine!

Zombieji Louie McKenna i Jeremiah O'Connor imaju plaću od 30.000 funti godišnje. U zabavnim parkovima kažu kako zbog ekonomske krize imaju rekordan broj prijavljenih za ulogu zombija, koje su dobili 23-godišnji Louie McKenn iz Briminghama, te bivši 26-godišnji arheolog Jeremiah O'Conner iz Corka.

Posao koji nije postojao više od 350 godina neočekivano se počeo oglašavati ponovno od 2004. godine, kada je English Heritage odlučilo da nacija opet treba državnu dvorsku ludu. Nitko tu ulogu nije imao od vladavine Charlesa I. 1949. godine, nakon čeka je Oliver Cromwell ukinuo to radno mjesto.