Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobična zanimanja

Traže se zombiji i dvorske lude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobična zanimanja uslijed recesije veoma su tražena, ali i dobro plaćena. Plašiti ljude, glumiti mrtve, vještice ili dvorske lude, veoma su poželjna zanimanja u Velikoj Britaniji.

Od kad se osjećaju posljedice recesije sve je više prijavljenih za ovakva zanimanja, a nije ni čudo jer su plaće i do 50.000 funti godišnje. Zabavni park koji je tražio vještice za upravu tu plaću, dobio je novu zaposlenicu – agentica za prodaju nekretnina Carole Bohanana postaje Carole Bohanana koja će plašiti posjetitelje svojim 'magičnim vještičjim moćima', piše Metro.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suočavanje s prošlošću ''Mi smo unučad vještica koje ste spalili": Ne mogu promijeniti povijest, ali žele skinuti ljagu s imena predaka Žene u obrazovanju, ilustracija - 1 podjela po spolu Svaka četvrta osoba ima diplomu, a prednjače žene: Iako uz mali pomak, još uvijek postoje velike razlike u zanimanjima

Zombieji Louie McKenna i Jeremiah O'Connor imaju plaću od 30.000 funti godišnje. U zabavnim parkovima kažu kako zbog ekonomske krize imaju rekordan broj prijavljenih za ulogu zombija, koje su dobili 23-godišnji Louie McKenn iz Briminghama, te bivši 26-godišnji arheolog Jeremiah O'Conner iz Corka.

Posao koji nije postojao više od 350 godina neočekivano se počeo oglašavati ponovno od 2004. godine, kada je English Heritage odlučilo da nacija opet treba državnu dvorsku ludu. Nitko tu ulogu nije imao od vladavine Charlesa I. 1949. godine, nakon čeka je Oliver Cromwell ukinuo to radno mjesto.

Biste li radili jedno od navedenih neobičnih poslova?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene