Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Drive in garaže velik su hit među prostitutkama Zuricha i njihovim klijentima.


Prošla je godina dana otkako je u Zurichu postavljen 'drive in' bordel. Švicarske vlasti sada kažu - ovaj projekt postigao je velik uspjeh. Tvrde kako se povećala sigurnost za djelatnice u ovoj branši. U sklopu drive in bordela nalaze se tuševi, kafić i praonica, a u svakom boksu je i gumb za paniku koji prostitutke mogu pritisnuti u slučaju opasnosti.

Vezani članci Policija u Zürichu (Foto: AFP) Pucnjava u Zurichu: Ispred UBS banke ubijeno dvoje ljudi U Zürichu održan prosvjed protiv Trumpa (Foto: AFP) Švicarci prosvjedovali protiv Trumpa: "Gubi se u svoju usr*** zemlju"

Svake noći i ovom bordelu radi u prosjeku 15 prostitutki, a funkcionira na način da mušterije dolaze automobilom, izabiru djelatnicu po svom izboru, ona potom ulazi u automobil i zajedno odlaze u jedan od bokseva koji su stalno pod nadzorom, piše AFP.

Izgradili 9 drive-in garaža za seks

Kako bi dobile dozvolu za rad u drive in bordelu, prostitutke moraju plaćati porez, ali i prestati nuditi svoje usluge na ulicama.

Iako je prostitucija u Švicarskoj legalan zanat još od 1942. godine i dan danas je vrlo opasno baviti se time. 'One ulaze u automobil s nepoznatim muškarcima i ne znaju kuda idu. Voze ih izvan grada, u šume, bilo gdje', kaže Ursula Kocher, šefica ureda za savjetovanje pružateljima seksualnih usluga grada Zuricha.

'Nova regulacija prostitucija na ulicama postigla je svoj cilj - štiti i javnost i pružateljice seksualnih usluga', stoji u priopćenju Grada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook