Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tko zna, možda će tako i naši političari kada odluče štedjeti.


Mary Elizabeth Donaldson, buduća danska kraljica, dosta se razlikuje od političara domesticusa vulgarisa. Ne treba joj luksuzni automobil 'xy' klase s vozačem da bi odbacila vlastitu djecu u vrtić, može to ona i sama na - biciklu.

Vezani članci Princ Harry Novi potez princa Harryja nitko nije očekivao! U tajnosti je godinu dana radio na projektu kojim ponovno šokira obitelj Bicikl Neslavni rekorder vikenda u Koprivnici: Na dva kotača napuhao 3,13 promila alkohola, policija ga isključila iz prometa

Svjetoči tome sljedeći zapis, na kojem možemo vidjeti da skromna Mary od "dodatne opreme" nije imala čak niti tjelohranitelja, već da joj je društvo na biciklu pravio glavom i bradom suprug, princ Frederik, nasljednik danskog prijestolja.

Mary i Frederika brojni Danci gledaju s velikim simpatijama, a zgodno je dometnuti kako je njihova ljubavna priča započela 2000. godine, u jednom pubu u Sydneyju tijekom ljetnih olimpijskih igara.

Soren Kenner - Zašto Danska više nije zemlja koju sam volio?

Kada je Frederika upoznala, rođena Australka zapravo nije imala pojma da joj se udvara 'plava krv', a vezu su neko vrijeme održavali na daljinu.

Zaručili su se tri godine kasnije, a zatim i oženili 14. svibnja 2004. godine. Mary je u međuvremenu rodila četvero djece: Christiana (2005.), Isabellu (2007.), Vincenta Frederika (2011.) i Josephinu (2011.).

Kad smo već na temi, zanimljivo je dodati da i Šveđani imaju jednako zgodne priče s njihovom kraljevskom obitelji. I tamošnjega je kralja moguće vidjeti kako kleči uz cestu dok popravlja gumu na biciklu, a mediji se i danas rado prisjećaju dogodovštine iz 2011. godine.

Kralj Carl XVI Gustaf i kraljica Silvia tog su kolovoza ostali odbijeni u jednom restoranu u njemačkom gradu Ladenburgu jer nije bilo slobodnih stolova. Naime, vlasnik ih nije prepoznao, a oni su smatrali nepristojnim koristiti svoje titule kako bi se ipak iznenada otvorilo neko mjestašce za njih.

Umjesto da inzistira, kraljevski je par s pratnjom prošetao dalje i sjeo na pizzu.