Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OVO SU AKTIVNI HRVATI

Splićani odradili trening Aktivne Hrvatske - vježbale i splitske zvijezde

PR
PR
Aktualno Galerija PR PR PR PR PR PR PR PR +1 PR Galerija 1/6 >>
Koliko je važno prepoznati značaj redovne tjelesne aktivnosti i brige za zdravlje pokazali su Splićani koji su na Rivi odradili trening Aktivne Hrvatske. Iako je bilo vruće i nisu bili najbolji uvjeti za vježbanje, ove hrabre vježbače to nije omelo da svojim primjerom pokažu nama ostalima kako nema isprika da svakog dana svom tijelu ne podarimo svojevrsni servis u obliku treninga. Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, a u suradnji s Gradom Splitom i TZ grada Splita.

„Iako je bilo vruće trening je bio zanimljiv i usvojili smo neka nova znanja. Uvodna predavanja su bila zanimljiva, a isto tako saznali smo nešto više od tima Hrvatske liječničke komore. Drago nam je ako ćemo našim primjerom potaknuti i druge u Hrvatskoj da više vježbaju!“ – izjavila je vježbačica Ana iz Splita.

Pripadnici Počasno – zaštitne bojne Hrvatske vojske pod vodstvo stožernog narednika Dalibora Delića, ususret treningu, prikazali su atraktivne elemente njihovog spartanskog treninga koji je izazvao veliko zanimanje Splićana ali i brojnih turista. Tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba pod vodstvom Ivana Antunovića, Lukrecije Dragić, Borne Butijera i Tijana Jagarića dobro je namučio i razgibao vježbače. Vlastitom težinom uz pomoć lopte usvojili su nove vježbe koje će svakodnevno primjenjivati. Hrvatska liječnička komora mjerila je indeks tjelesne mase, a doktor Krešimir Dolić je održao uvodno predavanje.

Pročitajte i ovo PR Aktivna Hrvatska "Bez straha nema hrabrosti" PR Aktivna Hrvatska Brojni Dubrovčani vježbali na jubilarnom treningu Aktivne Hrvatske

„Hrvatska vojska i ove je godine vlastitim primjerom u suradnji s projektom Aktivna Hrvatska potaknula građane na aktivnost. U Splitu smo prikazali dio našeg treninga i vjerujem kako će ga i građani moći izvoditi uz stručni nadzor. Drago nam je da možemo sudjelovati u projektima koji promiču zdravlje i aktivnost naših građana!“ – izjavio je stožerni narednik Dalibor Delić.

Splitsko vježbanje podržale su i brojne osobe iz društvenog i sportskog života Splita poput glazbenica Danijele Martinović i Andreje Šušnjare, vaterpolista Marina Divkovića, glumaca Ane Gruice i Ive Perkušića, Gianne Apostolski i mnogih drugih.

Generalni partner HEP vježbačima je darovao majice za trening, NIVEA prostirke za vježbanje, Mivela – vodu Vašeg srca. Najbolji sportaš u gradu, Decathlon poklonio je lopte koje će vježbači svakodnevno koristiti za vježbu. Poliklinika Affidea je educirala i podijelila zanimljive brošure. Merkur osiguranje osvježio je sve nakon treninga zdravim Merkur smoothiem. Trenerski tim nakon vježbanja osvježio se zdravim obrokom u splitskom Terminalu F. Partneri projekta su Biotrening, Definicija hrane, poliklinika Vaš pregled čiji je doktor Luka Banjšak vježbače podučio tehnici reanimacije te Falkensteiner Hotel&Spa Iadera.

Posljednji ovogodišnji trening je onaj Sunrise Yoge koji će Sandra Petra Pintarić održati u subotu, 6. listopada na platou Gradec u Zagrebu. Za trening yoge možete se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene