Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Morski pas ili nešto drugo

NEPOZNATO ČUDOVIŠTE: Jesu li znanstvenici utvrdili podrijetlo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznato tijelo koje je izbacilo more u španjolskom mjestu Villaricos i dalje izaziva kontroverze i podijeljena mišljenja o njegovom podrijetlu.

Korisnici na internetu i dalje imaju žestoke rasprave o tome što bi moglo biti nepoznato tijelo izbačeno na obalu. Uz originalne komentare koji ga povezuju sa čudovištem Nessie iz Loch Nessa, javljaju se i drugačija mišljenja.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Cuvierov kljunasti kit bio je dezorijentiran VIDEO Panika u plićaku zbog peraje, turisti djecu vadili iz mora: Snimka razotkrila "morsku neman"

NBC prenosi kako mnogi stručnjaci govore kako se radi o vrsti morskog psa sabljaša. Takvi morski psi imaju specifičnu repnu peraju koja se može ispružiti i biti dugačka kao i samo tijelo morskog psa.

>> FOTO Pogledajte ŠTO je isplivalo iz mora!

'Teško je reći, ali tvrdnje da se radi o morskom psu sabljašu mogle bi biti istinite.' rekao je istraživač morskih pasa David Shiffman sa Sveučilišta u Miamiju. Dodao je kako bi se moglo raditi i o Regalecus glesne, najdužoj ribi na svijetu.

S druge strane, profesor Dean Grubbs, stručnjak za riblju biologiju tvrdi da se radi o morskom psu.

'Izgled leđa me jako čudio, ali su to donje repne peraje. Rogovi koji se vide na slici su kosti koje su podržavale prsne peraje.' rekao je profesor Grubbs.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene