Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trebalo je svega pet minuta da na svijet dođu šestorke. Nuala Conway, iz Cookstowna u Velikoj Britaniji jučer je rodila četiri djevojčice i dva dječaka koji su dobro i trenutačno se nalaze se na intenzivnoj njezi.


Ove britanske šestorke začete su prirodnim putem. Koliko im je pridodano pažnje pokazuje podatak da je pri porodu sudjelovao liječnički tim od čak 30 ljudi. ‘Ovo je sretno vrijeme, ali i potencijalno teško. Treba pričekati i vidjeti što će se događati jer se bebe još uvijek nalaze na intenzivnoj njezi’, rekao je Clifford Mayes, voditelj tima, prenosi Daily Mail.

Vezani članci Trudnica, ilustracija Drugo stanje u doba virusa: Objavljena velika studija o utjecaju korone na trudnice, bebe i dojenje Koronavirus, Srbija Tuga u Srbiji: Od koronavirusa preminula beba koja je imala samo devet dana

Svih šest beba rođene su carskim rezom između 11.19 i 11.24 ujutro u Royal Jubilee bolnici u Belfastu. Rođeni su 14 tjedana prerano i jučer su težili od 0,65 do 0,96 kilograma. Za porod su se svi dobro pripremili, budući da je na planiranje i obučavanje utrošeno nekoliko mjeseci. 'Veoma smo pažljivo planirali današnji dan i sve je prošlo upravo onako kako smo se nadali da će proći', rekao je dr. Mayes.

'To je veoma stresna situacija za roditelje zbog iznimne medicinske drame koja se odvija oko njih', rekla je članica tima Patricia Denvir. Šestorke su veoma rijetke, a događaju se u jednom od 4,5 milijuna slučajeva. Devetorke rođene u Australiji 1971. najviše je djece rođeno od jednom od kada se vodi evidencija.