Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekli 'Ne' krupnom kapitalu

Selo koje je odbilo milijardu dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekim Švicarcima ne trebaju milijarde. Jedno selo u toj zemlji referendumom je reklo ne krupnom kapitalu, odnosno naknadi od milijardu dolara kao kompenzaciji za iskop zlatne rude pronađene ispod njihovog sela.

Dvije trećine sela u dolini Medel bilo je protiv investicije, koja bi pokrenula eksploatiranje zlatne rude, čija se zaliha pod zemljom procjenjuje na 1,2 milijarde dolara. 180 seljana reklo je ne, a njih 90 je bilo voljno pristati na početak radova.

Pročitajte i ovo Ilustracija U subotu Umirovljenici traže 13. mirovinu: O njihovu zahtjevu glasat će se na referendumu, hoće li tim putem i Hrvatska? Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi

>> Prodaje se trenutno najpopularniji gradić!

Da su seljani pristali, svaki od njih bio bi bogatiji trenutno za 100.000 dolara u obliku kompenzacije, no Švicarci očito ne trebaju takav poticaj.

Naime, lokalci strahuju oko toga kako bi proizvodnja zlata mogla narušiti okoliš u kojem žive, što je i više nego vjerojatno. S druge strane, velika većina ne želi da im takvo što remeti dosadašnji način života.

Ponudu je seljanima napravila tvrtka SwissGold Exploration, koja je podružnica kanadske kompanije NV Gold.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene