Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preporuka

'Ne koristite prava imena na društvenim mrežama!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korisnici Facebooka i Twittera bi trebali izmisliti lažna imena i ne koristiti svoj pravi identitet, preporučio je stariji savjetnik za sigurnost na internetu britanske Vlade.

Andy Smith, voditelj odjela za internetsku sigurnost u britanskoj vladi tvrdi da je korištenje pseudonima online 'veoma razumno učiniti', piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Provjereno: Premijer i mediji - 4 Otkriva Provjereno Gura li Vlada afere pod tepih? "Pravo je ime tog članka - ne želimo da znate kako krademo" Ilustracija prema podacima iz 2021. Najviše je Ivana i Marija, a od sada u novoj tražilici DZS-a možete provjeriti s koliko ljudi dijelite ime

'Kada stavljate informacije na internet ne koristite svoje pravo ime i pravi datum rođenja. Kada na društvenim mrežama objavljujete informacije, ne stavljajte pravu kombinaciju tih podataka jer bi oni mogli biti korišteni protiv vas', objasnio je Smith.

>> Jedna od stvari koje NIKADA ne smijete staviti na Facebook!

Ovaj njegov savjet dolazi u vrijeme kada britanska Vlada razmišlja od dopuštanju ljudima da koriste svoje Facebook profile prilikom pristupa vladinoj internetskoj stranici da bi se prijavili za socijalnu pomoć, putovnice ili vozačke dozvole.

Ako se na te mreže stavljaju puni podaci, Smith smatra da bi se za službene dokumente na tuđa imena mogao prijavljivati bilo tko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene