Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Misterij koji traje još od lipnja, konačno je dobio svoje riješenje.


Još od lipnja američke je meteorologe zbunjivao jedan, do tada, neobjašnjivi fenomen koji su zamijetili na svom radaru iznad Alabame. Meteorolog koji je tada bio na dužnosti uočio je na radaru jednu veliku tvorbu koja je ukazivala na iznenadnu oluju koja se do tada nije pojavljivala na prognozama. Ipak, oluju nisu dočekali pa je ova neobična tvorevina ostala misterij sve do sada.

Vezani članci Neboder za stanovanje Hrvatskog vojnog veleučilišta u Zagrebu - 1 Ministarstvo na sudu zbog maskirnog nebodera na vojnom učilištu: ''Investitor potražuje jedan dio radova koji nisu bili realizirani'' Testiranje projektila, ilustracija (Foto: AFP) Zveckanje oružjem: Putin naredio vojsci da uzvrati jednakom mjerom na američko testiranje raketa

Jedna od najpopularnijih teorija o misterioznom 'balonu' bila je ona o tisućama bubamara koje su preplavile nebo iznad Alabame. No, meteorolozi su rekli kako bi broj bubamara drastično trebao prijeći milijun da bi se one vidjele na meteorološkom radaru.

>> VIDEO Što je to NASA uočila pored velikog asteroida koji prolazi pored nas?

Pa o čemu se onda radi? Meteorolozi i svi koji su im priskočili u pomoć u otkrivanju ovog misterija došli su do zaključka kako je radar naletio na čestice dipolnih antiradarskih reflektora koje američka vojska koristi za testiranje svojih radara, piše Live Science. Tako su teorija o bubamarama i sve ostale teorije zavjere pale u vodu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook