Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radarska snimka

VIDEO Što je to NASA uočila pored velikog asteroida koji prolazi pored nas?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA je uz pomoć radara otkrila jednu zanimljivost pored velikog asteroida '1998 QE2', koji će u petak navečer po hrvatskom vremenu proći u relativnoj blizini Zemlje.

Veliki asteroid '1998 QE2' kasno večeras po hrvatskom vremenu trebao bi prozujati u relativnoj blizini Zemlje, na udaljenosti od oko 5,8 milijuna kilometara. U NASA-i kažu da našem planetu od njega ne prijeti nikakva opasnost, s obzirom da je ipak riječ o udaljenosti 15-ak puta većoj od one između Zemlje i Mjeseca, makar je u svemirskim razmjerima to prava sitnica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sortiranje svemirskog kamenja NASA gradi 'svemirsku sačmaricu' za razbijanje asteroida Slika nije dostupna Asteroid iznad Čeljabniska Sve se dogodilo prije 10 MILIJUNA godina...

>> VIDEO Pored nas prolazi asteroid velik poput onog koji je promijenio lice Zemlje

Prema podacima prikupljenima radarskim opservacijama, promjer asteroida je 2,7 kilometara, što je donekle usporedivo s pretpostavljenim dimenzijama svemirskog tijela koje je prije 65 milijuna godina izbrisalo dinosaure s lica Zemlje.

NASA je detaljnim promatranjem otkrila da '1998 QE2' spada u skupinu od samo 16 posto asteroida koji se kreću u relativnoj blizini Zemlje, a da imaju i barem jedan svoj satelit. Objavljena je i radarska snimka na kojoj se vidi mala bijela točka, za koju u NASA-i kažu da je satelit. Pretpostavljaju da ima promjer od oko 600 metara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene