Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Somersby donosi

Razlog za optimizam: Tvornica iz Koprivnice bočice s poznatim pićem izvozi diljem svijeta

Somersby - pravi svjetski putnik koji posljednjih godinu dana putuje umjesto nas i uveseljava sve optimiste svijeta.
Somersby - pravi svjetski putnik koji posljednjih godinu dana putuje umjesto nas i uveseljava sve optimiste svijeta. Foto: PR
Jedan od najpoznatijih i najprodavanijih cidera, Somersby, već se cijelo jedno desetljeće proizvodi u Carlsbergovoj tvornici na sjeveru Hrvatske. Koliko je potražnja za njim velika, govori nam to što je prošle godine izvezeno čak 867 kamiona tog pića u staklenim bočicama iz koprivničke tvornice.

Za Somersby osvježavajuće piće malo tko već ne zna u Hrvatskoj. Vrsta razblaženog voćnog vina u kojoj kada je toplije uživamo s hrpom leda, a rado ga ubacujemo i u tople zimske napitke, proizvodi se unutar grupacije Carlsberg, a nastala je u Danskoj. Danas ono dolazi u mnogo različitih ukusnih varijanti, od kojih se čak 10 proizvodi u Hrvatskoj, a izvozi u brojne zemlje diljem svijeta.

Kako bi zadovoljio sve ukuse, Somersby proizvodi čak i Kosher jabuku posebno osmišljenu za izraelsko tržište. Prije negoli se krene u proizvodnju ovog Somersbyja, u tvornicu u Koprivnici dolazi rabin koji potom pregledava sve certifikate sirovina kako bi se zadovoljili visoki standardi židovskih zakona.

Osim u Izrael, Somersby se iz Hrvatske u staklenim bočicama izvozi u brojne egzotične zemlje poput Tahitija, Bahama, Bermuda, Laos ali i u one sjeverne poput Islanda, pa i na najhladniji i najveći otok u svijetu – Grenland. Omiljeno piće proizvedeno u Hrvatskoj lako možemo pronaći u zemljama koje su nam i mnogo bliže, poput Slovenije, Mađarske, Njemačke, Belgije ili Malte, ali i u zemljama Azije poput Kine, Hong Konga ili Singapura. Moglo bi se reći da je Somersby pravi svjetski putnik koji posljednjih godinu dana putuje umjesto nas i svojim razigranim okusima uveseljava sve optimiste svijeta.

Somersby - pravi svjetski putnik koji posljednjih godinu dana putuje umjesto nas i uveseljava sve optimiste svijeta. omersby je izdao posebnu limitiranu ediciju staklenih bočica s hrvatskim logom (Foto: PR)

Unatoč tome što originalno dolazi iz hladnih krajeva i izvozi u takve, u Somersbyju su pokazali da kod njih nema zime jer oni svake godine bilježe rast, posebice u prošloj godini koja je za mnoge bila itekako izazovna. I dok se Somersby u limenci kod nas uvozi, onaj u staklenim bočicama proizvodi se na sjeveru Hrvatske – u Koprivnici. Upravo je u 2020. godini iz njihovih pogona otpremljeno 867 kamiona Somersbyja u staklenim bočicama te više od 200 cisterni tekućeg cidera.

Kako bi proslavio svojih 10 godina proizvodnje u Koprivnici, Somersby je izdao posebnu limitiranu ediciju staklenih bočica s hrvatskim logom koje dolaze u atraktivnoj poklon-kutiji. Limitirano izdanje proizvedeno je u svega 350 komada bočica od svakog okusa, i nije dostupno u prodaji već ih je moguće jedino dobiti na poklon ili osvojiti kroz nagradni natječaj.

Utažite žeđ za putovanjem i posjetite Somersbyjeve društvene mreže kako biste osvojili jednu od limitiranih kutija samo za sebe i uz slatke okuse mislima otputovali na rajske plaže egzotičnih krajeva.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Somersby po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene