Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U želji da pokažu raskoš i ljepotu svoje zemlje, Google Rusija i Ruske željeznice omogućile su korisnicima interneta putovanje najdužem svjetskom željezničkom trasom, odnosno transsibirskom željeznicom.


Putovanje dugo oko 9200 kilometara, koje traje punih šest dana, počinje u Moskvi, a završava u Vladivostoku, luci na ruskom sjevernom dijelu Pacifika. Putem se protežu najljepši krajolici Rusije, od Bajkalskog jezera, sibirskih rijeka i rječica, do stepa i maglovitog gorja Barguzin.

Vezani članci Novac, ilustracija Sabor donio novi zakon o obvezoj prijavi prijenosa gotovine preko granice, evo što je sve obuhvaćeno Putovanje u doba pandemije, ilustracija Ublažavanje mjera: EK preporučuje dopuštanje ulaska u EU cijepljenima iz trećih država bez dodatnih restrikcija

Za one koji su oduvijek htjeli proći avanturu putovanja transsibirskom željeznicom, otvorena je nova web stranica, koja omogućuje svima da se odvaže na taj jedinstven put. Radi se o multiplatformi, koja posjetiocu omogućava putovanje željeznicom u realnom vremenu, s originalnim pogledom kroz prozor kupea. Simultano, posjetitelj može pratiti virtualni put vlaka pomoću Google mape, odnosno preko satelita.

Rusi su smislili i još par detalja, koji bi vam šestodnevno putovanje mogli učiniti dojmljivijim, interesantnijim i autentičnijim, a to su kotrljanje kotača vlaka, domaći ruski pop, ili zvuci balalajke. Isto tako, možete odabrati i slušanje čitanja ruskih književnih klasika, poput Tolstoja, ili Gogolja pa tako možete na izvornom ruskom slušati 'Rat i mir', ili 'Mrtve duše'.

'Željeli smo pokazati svu ljepotu naše zemlje. Transsibirska željeznica jedinstvena je pozivna karta za posjet Rusiji, a ideja je bila donijeti to epsko putovanje ljudima u domove', rekla je za Guardian Alla Zabrovskaja, glasnogovornica Google Rusije. Dodala je i kako ima svoju omiljenu dionicu na šestodnevnom putovanje. 'Bajkalsko jezero. Ostavilo je veliki dojam na mene. Bio je to predivan dan kad je snimljen video putovanja, sa plavim nebom i potpuno sunčanim vremenom', istaknula je.

Svi koji ste željeli barem vidjeti što sve pruža putovanje duž Rusije, sada to možete učiniti jednostavno i bez troškova, iz udobnosti fotelje u vlastitom domu.