Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prirodni fenomen

Pustinjski gradić zasula kiša riba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zabačenom pustinjskom gradiću u Australiji, stanovnike je začudila dvodnevna kiša, ali ne bilo kakva. Stanovnici su u nevjerici promatrali kako s neba padaju ribe.

Stanovnici gradića Lajmanu, dva su dana u kante skupljali stotine malih bijelih riba, a najbliža vodena površina, odnosno rijeka, od njih je udaljena čak 525 kilometara! Štoviše, stanovnici tvrde kako je većina riba bila još živa nakon pada na tlo, no nitko ne zna odgovor na pitanje odakle su 'dolepršale'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrlo rijetka pojava VIDEO Kataklizmički prizori kod francuske obale: Aktivisti naišli na više od 100.000 uginulih riba Kreće čišćenje trakošćanskog jezera - 3 RIBLJE PRESELJENJE Napokon počeo veliki projekt: Prazni se jezero ispod dvorca Trakošćan, skriva li dno još nešto osim mulja?

'Nisam luda. Padale su posvuda s neba. Skupljali smo ih posvuda', rekla je mještanka Christine Balmer, a prenosi portal news.com.au. Vjeruje se kako su ribe u pitanju obični grgeči, inače slatkovodna riba, a meteorolozi vjeruju kako ih je oluja mogla usisati iz vode te izbaciti stotinama kilometara daleko od tog mjesta.

'Što ako počnu padati krokodili?'

'Oluja je ribe mogla podići na visine od 10 do 15 kilometara', tvrdi meteorolog Mark Kersmakers te dodaje kako su one uglavnom u smrznutom stanju, jednom kad ih oluja povuče na te visine. Bilo kako bilo, 669 stanovnika spomenutog gradića nije prvi put vidjelo riblju kišu, jer se ista dogodila još 2004. i 1974. godine.

'Što ako nešto veće padne s neba? Mogli bi pasti krokodili. To bi bilo gadno', zaključio je jedan mještanin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene