Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Budi dio publike Red Hot Chili Peppersa u Berlinu - Deutsche Telekom i Hrvatski Telekom ponosno predstavljaju prvi live interaktivni streaming koncerta na svijetu u 360 stupnjeva.


Predvodnik tehnoloških inovacija Deutsche Telekom Grupa, čiji je dio i Hrvatski Telekom, zajedno s američkim glazbenim velikanima Red Hot Chilli Peppers obožavateljima će 6. rujna u berlinskom Telekom Street Gigsu po prvi puta na svijetu predstaviti koncert koji mogu pratiti i putem HD live streama u 360 stupnjeva. Ovo je prvi takav glazbeni događaj, a u interaktivnom live streamingu koncerta moći će uživati obožavatelji diljem Hrvatske na stranici Hrvatskog Telekoma.

Vezani članci Modularni stol Svjetsko, a naše: Kako je zapravo nastao prvi modularni stol na svijetu PR U Hrvatskom Telekomu odlučni smo u povezivanju čitave Hrvatske s prilikama koje pruža tehnologija

Glazbeni spektakl biti će dostupan svim korisnicima Deutsche Telekoma, kao i Hrvatskog Telekoma, koji imaju smartphone, karton i Samsung Gear VR. Ovo realno digitalno iskustvo dostupno je kod nas 6. rujna s početkom u 20 sati ovdje, a obožavateljima pruža mogućnost da postanu interaktivni režiseri te da samostalno odluče žele li gledati koncert globalnih superzvijezda direktno iz prvog reda, plesati s ovom slavnom četvorkom na pozornici ili pratiti reakcije obožavatelja. Deutsche Telekom glavni je organizator ovog dosada neviđenog digitalnog koncertnog iskustva koje obožavatelje iz topline vlastitog doma u sekundi seli na užarenu pozornicu i tribine ove berlinske stare elektrane i tako daje novu perspektivu ovom koncertu.

„Inovacije nas motiviraju. Zajedno s Red Hot Chilli Peppersima i u suradnji s Warner Music Group u Njemačkoj, te zahvaljujući najboljoj mreži, stvorit ćemo novu dimenziju zabave koristeći 360 stupnjeva live stream i tehnologiju virtualne stvarnosti. Baš kao i naše brand obećanje – Živjeti zajedno", pojašnjavaju iz Deutsche Telekoma.

Sudjelovati u ovom live iskustvu vrlo je jednostavno: pomicanjem smartphonea i tableta ili povlačenjem i ispuštanjem miša na računalu, možete pogledati u svaki kutak prostora, a da bi se postigao puni učinak 360 ° live streama, trebat će vam pametni telefon, YouTube aplikacija i oprema za virtualnu stvarnost, poput kartona ili Samsung Gear VR. Uz ovu kombinaciju, možete doživjeti koncert od kuće ili u pokretu, kao da ste zapravo tamo, a sve uz pomoć osam profesionalnih kamera 360 stupnjeva postavljenih na lokaciji, a koje mogu emitirati na različitim pozicijama.

Ovaj koncert održava se u sklopu Telekom Street Gigs, glazbenog programa Deutsche Telekoma, te se održava se u isto vrijeme kao i IFA, najstariji sajam potrošačke elektronike.