Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Laboratorij Kajimoto sa sveučilišta u Tokiju predstavio je prototip prvog svjetskog uređaja za ljubljene na daljinu.


Vezani članci La bise - 3 Cijepiti se može protiv svega, osim protiv navika: Francuzi su se vratili poljupcima Koronavirus u Tokiju Uveli zvanredno stanje, a razmatraju i uvođenje policijskog sata: Bore s delta-sojem s više od 5000 novozaraženih

Iako sama ideja zvuči pomalo čudno, tvori uređaja uvjereni su kako postoji tržište za ovu tehnologiju. Uređaj je koncipiran na prenošenju osjećaja pomicanja jezika jednog partnera, preo uređaja, do usta drugog partnera i obratno. Uređaj koristi program koji pohranjuje pokrete jezika i šalje informacije do drugog uređaja.

Tvorci kažu kako je ideja vodilja iza ovog projekta bila pomoć parovima koji su udaljeni tisućama kilometara. Koristeći ovaj, pomalo čudni uređaj, smatraju tvorci, moguće je prenijeti delikatne osjećaje i podražaje koje ljubljene izaziva kod ljudi. Uređaj će imati i opciju 'snimanja poljupca' kako bi se poljubac mogao pohraniti i 'puštati' poljubac kasnije.

Iako zasada uređaj djeluje poprilično kruto i nedorađeno tvorci su najavili kako rade na detaljima koji će pomoći što vjernije prenijeti informacije i osjećaj vezane uz proces poljupca. 'Elementi poljupca uključuju osjećaj okusa, način disanja i vlažnost jezika. Ako uspijemo rekreirati sve te elemente možemo dobiti jako zanimljiv proizvod', izjavio je Nobuhiro Takahashi, jedan od tvoraca uređaja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju