Nakon što mu je prišao potpuni neznanac, beskućnik Leo je postao internetska zvijezda.


Patrick McOnlogue je 23-godišnjak iz Manhattana koji svaki dan na putu do svog posla viđa beskućnike, neke pijane, neke lude i neke prosjake. No Patricku je za oko zapeo jedan 28-godišnjak kojem je odlučio pomoći, piše Business Insider.

Vezani članci Beskućnik (Foto: Arhiva/AFP) U Njemačkoj se od hladnoće smrznulo i umrlo deset beskućnika Ilustracija (Foto: AFP) Zamjenik gradonačelnika uzeo beskućniku odjeću i bacio je u smeće

Ideja je bila vrlo jednostavna. Ponudio mu je dvije opcije, sutradan mu može dati 100 dolara ili mu dati tri knjige o JavaScriptu, te super jeftini laptop, nakon čega bi ga svaki dan poslije posla učio programiranju.

Patrick se povodio za starom poslovnicom 'Daj čovjeku ribu i nahranit ćeš ga taj dan. Nauči čovjeka pecati i nahranit ćeš ga do kraja života'. Upravo to je bio razlog zašto je mladi programer odlučio pomoći beskućniku.

>>Doznajte u čemu smo ISPRED drugih!

Beskućnik Leo odlučio se za programiranje. 'Sa 100 dolara preživio bi nekoliko dana, možda tjedan. No, rekao mi je da će mi dati laptop i da mogu nešto naučiti. Shvatio sam da to mogu pretvoriti u nešto više', rekao je Leo.

Svaki radni dan oko 8 navečer Patrick je dolazio do Lea kako bi zajedno programirali. U samo 4 tjedna razvio je nevjerojatnu aplikaciju o klimatskim promjenama i globalnom zagrijavanju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook