Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moderne tehnologije

Doznajte u čemu smo ISPRED drugih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko vas pri ulasku u hotel pita za Wi-Fi ili, još važnije, ni ne idete u hotel koji ga nema? A što je s plažama, kafićima, restoranima, pa i gradovima na Jadranu? Mladi danas svoje provode traže na tabletima ili pametnim telefonima putem aplikacija.

Hrvatski su gradovi to prepoznali, a mladi su zadovoljni. Bez interneta se turizam danas gotovo ne može ni zamisliti. Gostima mlađe populacije to je možda i razlog zbog kojega neko odredište i odabiru jer mnogi cijeli svoj godišnji odmor kreiraju putem mobilnih aplikacija.

Pročitajte i ovo Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti" Turisti Smještaji skoro popunjeni Brojni turisti pohrlili u Hrvatsku na doček Nove godine: "Očekujemo da ćemo premašiti prošlogišnju brojku"

>> Mladi Dubrovčani izumili novu aplikaciju za pametne telefone!

U svega nekoliko poteza i u svega nekoliko sekundi na pametnim telefonima se može pronaći smještaj, restoran, razni sadržaji, ali i plaže te možda njima najvažnije - kamo u noćni provod. Takvu aplikaciju odnedavno ima Crikvenica, a njome se mogu pohvaliti i mnoga naša druga turistička odredišta.

Dok se nekad snalazilo samo uz kartu, pametni telefoni danas su ipak češći prizor. Sve što trebaju, crikvenički gosti mogu pronaći na besplatnoj turističkoj aplikaciji za pametne telefone.

'Učitali smo aplikaciju. Jako je dobra i korisna', rekao je Roman, turist iz Ukrajine. 'Ipak smo mi stranci i ne znamo mnogo o ovome kraju pa je aplikacija sjajna ideja', rekao je turist Sappan iz Indije.

Bez ovakvih usluga, turizam je danas gotovo nezamisliv. 'Današnji se turisti čak i prije dolaska u destinaciju vole informirati', kaže Marjana Biondić, direktorica TZ Crikvenice.

Svako odredište koje drži do sebe ima nešto slično. U Zadru znaju da je to itekako dobro uložen novac jer razvija dodatno zanimanje kod gostiju. I u gostima prepunom Dubrovniku brže se i lakše snalazi baš zbog korisnih turističkih aplikacija. 'Sjajne su! Govore nam što sve imamo na raspolaganju, od restorana, trgovina, aktivnosti, muzeja. Mnogo pomažu', rekao je Tony, turist iz Engleske.

Ali ne pomažu samo gostima. Od njih itekakve koristi imaju i domaćini. Istra je u jednu aplikaciju sažela svu svoju bogatu gastronomsku ponudu. 'Gost manje traži, manje luta po gradu, brže nađe i brže dođe', rekao je ugostitelj Ljubomir Nežić. Hrvatska itekako prati trendove.

'Jako je jednostavno. Svi sada imaju pametne telefone i odmah možete do informacija o svemu što vas zanima, restoranima, muzejima', rekao je Wahil, turist iz Saudijske Arabije.

Lijepo je znati da smo katkada čak i ispred drugih. Aplikacije poput ovih zaista podižu razinu usluge. No, valja imati na umu kako ih valjalo stalno nadograđivati. Za sada u borbi s konkurencijom dobro stojimo. Gotovo da nema turističkog grada i mjesta koji ne nude besplatni internet, a to čak ni u mnogim velikim svjetskim metropolama često nije slučaj. Velika je to prednost koju turisti itekako koriste, prekrasne slike sa svojega putovanja odmah dijele sa svojim prijateljima putem društvenih mreža i tako nam ujedno rade i najbolju moguću reklamu.

p>DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene