Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Disney on ice

Pogledajte kako nastaju Disneyjevi junaci od leda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni majstori užurbano su radili na seriji spektakularnih skulptura od leda nakon što je 'Disney on ice' stigao u belgijski Brugge.

Ove godine festival slavi 10. obljetnicu postojanja i 20. godišnjicu Disneylanda u Parizu. Ove je godine za Disneyjevu ledenu fantaziju napravljeno čak 90 skulptura među kojima se ističu Aladin, kapetan Jack Sparrow i nezaobilazni Mickey Mouse te lavovi i tigrovi iz Disneyjevih klasika 'Kralj lavova' i 'Knjiga o džungli'. 

Pročitajte i ovo Nicole de Moor Ljudska prava Tražitelji azila dobili slučaj na sudu: Državnoj tajnici zaplijenjen zamrzivač i aparat za kavu Kokain, ilustracija Obavještena i hrvatska policija U velikoj zapljeni kokaina u Belgiji uhićen i Zagrepčanin: Diplomirani ekonomist uhvaćen s 2,7 tona droge

Kako bi spriječili da se skulpture počnu otapati temperatura u prostoru se održava na -10 stupnjeva Celzijusa. Za potpun doživljaj reflektori u duginim bojama svijetlit će kroz kristalno čisti led.

Kako bi sve pripremili na vrijeme 29 umjetnika iz 11 zemalja rezbarilo je led punih 5 tjedana. Iskorišteno je čak 200 tona leda.

Festival se u Bruggeu održava od 25. studenog do 15. siječnja 2012. godine. Očekuje se da će ga posjetiti oko 200.000 posjetitelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene