Slavio je petogodišnjicu braka (FOTO: Screenshot)
Slavio je petogodišnjicu braka (FOTO: Screenshot)

Jednom kada je shvatio da mu diplomatski pristup neće pomoći, alkoholizirani je vozač pribjegao nečemu što je mrvicu podsjetilo na kung-fu.


Pijani 26-godišnji taksist iz Kemerova, kojem ruski mediji nisu objavili identitet, fizički se sukobio u četvrtak na ulici s policijom nakon što je shvatio da od njegovog diplomatskog pristupa neće biti ništa, odnosno da će mu vozilo svejedno biti zaplijenjeno.

Video incidenta postao je hit na društvenim mrežama, između ostaloga i zato što alkoholizirani vozač uopće nije vidio problem u tome što je iz automobila izašao s pivom u ruci.

Razumijevanje muškarca u uniformi pokušao je kupiti pojašnjenjem da je slavio petogodišnjicu braka, a da upada iz nevolje u nevolju nije mu palo na pamet čak ni kada je takav brbljav policajcima priznao da u životu nije vidio vozačku dozvolu!

Da mu "topla riječ" neće biti od neke velike pomoći shvatio je tek kada su ga posjeli u policijsko vozilo, što je u njemu izazvalo potrebu da problem riješi silom kada već nije išlo milom.

Vozilo je pokušao obraniti uz par komično izvedenih kung-fu udaraca, međutim na kraju je samo zaradio još jednu prijavu, onu za napad na službene osobe.