Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Dubrovnik na drugom mjestu

Šest gradova u kojima se isplati izgubiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijenjena britanska web stranica za putovanja Trip Advisor napravila je popis 6 svjetskih gradova u kojima se isplati izgubiti kako biste ih u potpunosti doživjeli.

6. Pariz

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Grad svijetla, grad ljubavi, grad mode, samo su neki od sinonima za glavni grad Francuske. Bilo da šećete obalom Seine ili samo guštate u ritmu života ovoga grada, shvatit ćete zašto se o njemu govori kao o gradu sa stilom.

Ukoliko ćete imati priliku posjetiti ovaj grad nemojte zaboraviti poledati Eiffelov toranj, Slavoluk pobjede, Versaille, Louvre, najveće pariške znamenitosti, no svakako sjednite u neki od brojnih romantičnih bistroa, te uživajte u okusima čokoladnih eklera i odličnih vina.

Od uživanja u odličnoj hrani preko povijesnih znamenitosti i romantike do visoke mode, u Parizu će se zasigurno naći ponešto za svakoga.

5. Istanbul

Grad na razmeđi povijesnog i modernog, Europe i Azije. Grad u kojem se nalaze Aja Sofija i Plava džamija, ali i moderni hoteli, restorani i noćni klubovi kakvih se ne bi posramile ni najveće svjetske metropole.

Džamije, minareti i tržnice s kojih se šire zamamni mirisi istočnjačkih začinima, privlače turiste sa svih strana svijeta.

4. London

Vjerojatno ste svi čuli za London Eye s kojeg vam puca pogled na grad uz Temzu. Nikako ne zaboravite posjetiti Big Ben, Tower of London, katedralu sv. Pavla, galeriju Tate Modern. Ukoliko vas ne zanima ništa od navedenog dan možete provesti u jednoj od neboprojenih trgovina na Portobello roadu.

Nikako nemojte zaobići poznate pubove, a ukoliko niste pivopija, a sat otkucava pet sati poslijepodne, sjednite na šalicu autentičnog engleskog čaja.

3. Tokio

Tokio je moderan kozmopolitski grad prepun nebodera, neonske rasvjete, golemih shopping centara i nebrojenih barova i noćnih klubova. No, Tokio ima i onu povijesnu stranu. Hramovi, restorani s tradicionalnom kuhinjom i javne kupelji daju draž starom Tokiju.

Ovom gradu ne manjka ni muzeja, tržnica, ali ni klubova u kojima se pjevaju u ovoj zemlji toliko popularne karaoke.

2. Dubrovnik

Nama Dubrovnik ne treba posebno predstavljati, no zasigurno nam može laskati da se jedan naš grad našao na ovom popisu. Sa Trip Advisora putnicima predstavljaju povijest Dubrovnika, kao i sve znamenitosti koje treba posjetiti.

1. Venecija

Mnogi se šale, pa kažu da Veneciju treba posjetiti što prije no što se do kraja potopi. Nadamo se da ovaj grad neće tako brzo završiti pod morem, jer ima puno toga za ponuditi.

Bazilika Sv. Marka, Most uzdaha, vožnja gondolama, Duždeva palača. Posjet Veneciji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene